Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Άρθρο του Θύμιου Λυμπερόπουλου: Συμφωνία, όχι αποικία…!

Η χώρα μας είναι στο στόχαστρο των παγκόσμιων εκβιαστών. Είναι στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου οικονομικού πολέμου που με δυνάμεις καταδρομής και αιχμή του
δόρατος τα καρτέλ και τα ολιγοπώλια  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη  σπουδαία γεωπολιτική θέση της χώρας μας και να καρπωθούν για λογαριαμό τους  κάθε πηγή  εσόδων  όπως η ενέργεια και ο ορυκτός πλούτος.

Ο Αλέξης Τσίπρας  δείχνει να προβάλλει όση αντίσταση μπορεί, αλλά μην ξεχνάμε ότι απέναντί του υπάρχει μια καλοστημένη οικονομική μηχανή, ένα υπερσύγχρονο μοντέλο νεοφιλελεύθερης παραγωγής. Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά  επικύρωσαν την οικονομική καταδίκη της χώρας μας. Η εργαλειοθήκη Χατζηδάκη απλώς ολοκλήρωσε το συμβόλαιο θανάτου. Κι αντί σήμερα να ζητήσουν συγνώμη για όσα καταστροφικά έκαναν, επιμένουν ότι η πολιτική που εφήρμοσαν πρέπει να έχει και συνέχεια. Αιδώς Αργείοι…

Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι, για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης πάει αντίθετα προς το ρεύμα. Αντιστέκεται στην αποικιοποίηση της χώρας που επιτακτικά ζητούν οι παγκόσμιες οικονομικές κατοχικές δυνάμεις.  Για πρώτη φορά η προτεραιότητα είναι ο άνθρωπος και όχι οι αριθμοί. Οι διαβρωμένες κυβερνήσεις του Ευρωπαικού Βορρά έχουν υποταγεί   στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και παρουσιάζουν ως δικές τους επιλογές και ως μονόδρομο τον στραγκαλισμό των λαών.  Η υποταγή του πολιτικού συστήματος είναι σήμερα, ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα.

Η συγκέντρωση του παραγόμενου πλούτου στα χέρια λίγων είναι μια διαπιστωμένη και  προσεκτικά εφηρμοσμένη τακτική.  Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι πολιτικές ηγεσίες των χωρών που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, δυστυχώς την ενισχύουν και την τροφοδοτούν με μνημόνια, δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, υψηλή φορολογία. Αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν απεγκλώβισε τη χώρα μας από την οικονομική κρίση, αντίθετα έβαλε τις βάσεις για μια ‘’οικονομική τουρκοκρατία’’.  Ακόμη κι αυτοί που διαφήμιζαν τα μνημόνια ως λύση σωτηρίας για τον τόπο, τώρα κατάλαβαν τι συμβαίνει. Έτσι εξηγείται και η προβολή του βιβλίου του Ιγνατίου από το MEGA  το Σάββατο το βράδυ. Είναι πλέον ευδιάκριτο σε όλους ότι στο νέο οικονομικό περιβάλλον δεν υπάρχει θέση για κανέναν. Ούτε καν για τους διαφημιστές των καρτέλ και των ολιγοπωλίων.

Λίγους μήνες πριν , ο ελληνικός λαός κατανοώντας και βλέποντας τους κινδύνους, έστειλε στην αντιπολίτευση, όσους μοιρολατρικά δέχτηκαν τις οδηγίες και τις εντολές των ‘’οικονομικών καρχαριών’’. Ο στόχος τους είναι να εξαφανίσουν τη μικρομεσαία τάξη και να την αντικαταστήσουν  με μια εξαθλιωμένη, παρακμιακή και φτωχή εργατική τάξη.  Σήμερα είμαστε σε οριακό σημείο. Αν ο πρωθυπουργός δεν καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία που θα αποκλείει την καρτελοποίηση από κάθε μορφή της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής του τόπου τότε καλύτερα να πέσουμε ως Έλληνες.

Ο Θούριος  του Ρήγα θα είναι πάντα επίκαιρος … Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά –για πάντα - σκλαβιά και φυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...