Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Μειωμένη η κίνηση κατά 20% στα ταξί της Ρόδου-Φταίει η μείωση του τουρισμού..!

Πολλοί συνηθίζουν να λένε ότι η κίνηση στα ταξί αποτελεί δείγμα για την πορεία της τουριστικής σεζόν. Αν όντως αυτό ισχύει, τότε τα πράγματα δεν είναι
ιδιαίτερα ευχάριστα… 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Μαστότου Μιχάλη, η κίνηση στα ταξί τον Απρίλιο και το Μάιο ήταν μειωμένη κατά 20% σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2014.
“Μέχρι στιγμής έχουμε λιγότερο κόσμο σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό είναι πασιφανές. Μιλάμε για μία μείωση κατά 20% τους μήνες Απρίλιο και Μάιο”, αναφέρει ο κ. Μαστόρου.
Τους μήνες Απρίλιο και Μάιο υπήρχαν πολλοί επαναλαμβανόμενοι τουρίστες και επισκέπτες χαμηλής οικονομικής στάθμης όπως δηλώνει ο κ. Μαστόρου.

Αναλυτικά ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου ανέφερε: “Ο τουρισμός υποτονικός αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με πέρυσι. Υπάρχουν ταξί που κάθονται έως και 45 λεπτά στην πιάτσαν πριν κάνουν την επόμενη κούρσα. Ελπίζουμε να πάνε καλύτερα τα πράγματα μετά τα μέσα Ιουνίου. Μέχρι στιγμής είχαμε πολλούς επαναλαμβανόμενους τουρίστες-οι οποίοι παρατηρούν και οι ίδιοι ότι η κίνηση είναι μικρότερη-και γενικά οι ξένοι επισκέπτες που είχαμε μέχρι τώρα ήταν χαμηλής οικονομικής στάθμης”.
Παράνομο μεταφορικό έργο
Δεν είναι βέβαια μόνο η χαμηλή κίνηση το πρόβλημα των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και το παράνομο μεταφορικό έργο… Καθώς υπάρχει πλέον βάσει νόμου η δυνατότητα εταιρείες ενοικιαζόμενων οχημάτων και τουριστικά γραφεία να κάνουν μεταφορές, αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τα ταξί. Μόνο που πρόκειται πολύ συχνά για αθέμιτο ανταγωνισμό, αφού δεν τηρούνται όσα προβλέπονται από τους νόμους. Έχει τύχει μέχρι σήμερα να επιβληθούν πρόστιμα σε 13 βαν και προφανώς θα μπορούσαν να είχαν επιβληθεί περισσότερα εάν οι ελεγκτικές υπηρεσίες ήταν επανδρωμένες με επαρκές προσωπικό. “Μας κλέβουν μεταφορικό έργο. Εάν δεν μας προστατεύει η Πολιτεία θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας”, τονίζει ο κ. Μαστόρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...