Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΡOΔΟΣ:Ζητούν να ενταχθούν στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων οι αμειβόμενοι οδηγοί ταξί..!

Την ένταξη των αμειβομένων οδηγών Ταξί Ρόδου στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων, ζητά το Σωματείο τους, με υπόμνημά τους προς τον υπουργό Εργασίας
κ. Γ. Βρούτση, στο οποίο αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: ΠΡΟΣ - ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. Ι. Βρούτση ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ, κ. Θ. Αμπατζόγλου - Ο.Σ.Μ.Ε. - ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ Θέμα: «Ένταξη των αμειβομένων οδηγών ΤΑΞΙ Ρόδου στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων». 
Κύριε Υπουργέ, 

Οι Αμειβόμενοι Οδηγοί Ταξί Ρόδου δεν δικαιούνται για το έτος 2014 την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, αν και εργάζονται σε νησί με συνθήκες εποχικής απασχόλησης. Προχωρήσαμε σε κατάθεση δικαιολογητικών στον ΟΑΕΔ για να πάρουμε το επίδομα ανεργίας και πήραμε όλοι απορριπτικές, διότι δεν εντάσσεται ο κλάδος μας στο καθεστώς των εποχικά εργαζομένων, όπως π.χ. οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και λοιποί, αν και εργαζόμαστε στο νησί με τις ίδιες συνθήκες. Όλοι οι οδηγοί ΤΑΞΙ Ρόδου είμαστε μισθωτοί εργαζόμενοι και η πρόσληψή μας είναι ορισμένου χρόνου. 

Επτά μήνες το χρόνο (από Απρίλη έως Οκτώβρη) βάζουμε 175 ένσημα, όταν οι εποχικοί βάζουν 101 ένσημα, για να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Θεωρούμε ότι η τροποποίηση του νόμου και η ένταξη του κλάδου στους εποχικά εργαζόμενους είναι παραπάνω από αναγκαία, καθώς η μη καταβολή του επιδόματος ανεργίας πλήττει ειδικά τους οδηγούς ΤΑΞΙ των τουριστικών περιοχών. 

Μετά από συμφωνία με Προέδρους αντίστοιχων Σωματείων σε ακριτικές – τουριστικές περιοχές ( Κρήτη – Κως – κλπ ) αποφασίσαμε να στείλουμε κοινό αίτημα, καθώς η συγκεκριμένη νομοθεσία προκαλεί τεράστιο οικονομικό πρόβλημα σε εκατοντάδες οδηγούς που απασχολούνται στον κλάδο. Παρακαλούμε όπως τροποποιήσετε άμεσα τον νόμο, για να ενταχθούν οι αμειβόμενοι οδηγοί ΤΑΞΙ στο καθεστώς που ισχύει για τους εποχικά εργαζόμενους όσο αφορά την καταβολή του επιδόματος ανεργίας. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κων/νος Ματσάγκος Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Μηνάς Χατζημηνάς

Πηγή: www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...