Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Άρθρο του: Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α - Περπατάμε ακόμη και… σε δύσβατα μονοπάτια..!


Καταλαβαίνω ότι πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα αλλά αυτό είναι εφικτό. Μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ευέλικτοι, ακολουθώντας τους
κανόνες του νέου θεσμικού πλαισίου, χωρίς να αλλοιωθεί ούτε η επαγγελματική μας ταυτότητα ούτε η ουσία του μεταφορικού μας έργου.
Κάτι το εορταστικό κλίμα  για την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, κάτι η εξωστρέφεια που αναδείχτηκε από το πρόσφατο κλαδικό μας συμβούλιο, με κάνουν να σκέφτομαι με περισσότερη αισιοδοξία και να θεωρώ ότι παρά τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Το ταξί ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα δυνατό εργαλείο επιβίωσης για όσους το επέλεξαν. Η διαδρομή του στο χρόνο είχε σκαμπανεβάσματα, ποτέ όμως δεν βρέθηκε σε σημείο παρακμής ή σε  κίνδυνο να αφανιστεί. Ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις ο κλάδος είχε τα αντανακλαστικά να αντιδράσει και να πετύχει όσα ήθελε και χρειαζόταν. Η αγάπη για τη δουλειά μας και η γνώση να ‘’περπατάμε ακόμη και σε δύσβατα μονοπάτια’’ μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε διαχρονικά σταθερές επαγγελματικές βάσεις.  Όλα αυτά τα κερδίσαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτα.
Οι αλλαγές που έγιναν τον τελευταίο χρόνο ήταν πολλές και πιθανόν να επηρέασαν αρνητικά κάποιους συναδέλφους. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι αυτές τις αλλαγές ο κλάδος μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για ίδιο όφελος. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να προσαρμοστούμε πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα αλλά αυτό είναι εφικτό. Μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο ευέλικτοι, ακολουθώντας τους κανόνες του νέου θεσμικού πλαισίου, χωρίς να αλλοιωθεί ούτε η επαγγελματική μας ταυτότητα ούτε η ουσία του μεταφορικού μας έργου.
Παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια ανάπτυξης και στον δικό μας τομέα. Η ειδική μεταφορά είναι ένας τομέας  με τον οποίο ποτέ δεν ασχολήθηκε σοβαρά ο κλάδος μας. Παρότι πολλές φορές στο παρελθόν του δόθηκε η δυνατότητα αυτή, εντούτοις μείναμε στα λόγια και αποφύγαμε τα έργα. Ακόμη και τώρα όμως δεν είναι αργά. Μπορούμε να αυξήσουμε το μεταφορικό μας έργο  αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που  πάντα θα υπάρχουν και να είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές όπως κι αν διαμορφωθεί η αγορά.
Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας
Σε ότι αφορά το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΕ, έχουμε ζητήσει άμεση συνάντηση με τον κ. Βρούτση προκειμένου να συζητήσουμε πιθανές λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των οφειλών των ασφαλισμένων στο ταμείο μας. Αισιοδοξώ ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί μια φόρμουλα, μια λύση , που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Οι προτάσεις μας είναι γνωστές και στους συναδέλφους και στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Στοχεύουμε σε μία πραγματική λύση και όχι σε διακανονισμούς χωρίς νόημα στους οποίους δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες.
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συναδέλφους  χρόνια πολλά και ο καινούριος χρόνος να φέρει στον καθένα από σας όσα ονειρεύεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...