Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ε.Ο.Π.Υ.Υ. - Οδηγίες για απόδοση δαπανών μετακίνησης θαλασσαιμικών ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ..!



Αναρτητέο στο διαδίκτυο
Αθήνα, 22/04/2013
Αρ. Πρωτ.: OIK.15165

 






Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης
Υπηρεσιών Υγείας
Δ/νση: Παροχών και κατάρτισης συμβάσεων
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39
Τ. Κ: 151 23 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 6871719 FAX: 210 6871789
E-mail:


ΠΡΟΣ
1) Τις Περιφερειακές Δ/νσεις Ε.ΟΠ.Υ.Υ.
2) Νομαρχιακές & Τοπικές Μονάδες Υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)
3) Υποκαταστήματα & Παραρτήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για τις υπηρεσίες υγείας Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που δεν λειτουργούν με αυτοτέλεια)

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για απόδοση δαπανών μετακίνησης θαλασσαιμικών ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.


Σύμφωνα με το εδάφιο δ της παραγράφου Η του άρθρο 10 του Ε.Κ.Π.Υ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (αρ. ΕΜΠ5 Κ.Υ.Α., Φ.Ε.Κ. 3054/18-11-2012) ορίζεται ότι :

Όσον αφορά στη μετακίνηση των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία για μετάγγιση, ο ασφαλιστικός φορέας αποζημιώνει έξοδα μετακίνησης ως εξής:

1) Για Αθήνα− Πειραιά 38 € το μήνα.
2) Για Θεσσαλονίκη 36 € το μήνα.
3) Για Ηράκλειο− Πάτρα 22 € το μήνα.
4) Εντός των λοιπών αστικών κέντρων 20 € το μήνα.
5) Για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων (χωριά ή κωμοπόλεις) και εντός των γεωγραφικών ορίων του Νομού του τόπο κατοικίας του ασφαλισμένου προς το πλησιέστερο κέντρο μετάγγισης, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποζημιώνει τους ασφαλισμένους με το ποσό των 100 € για το σύνολο των μηνιαίων μεταγγίσεων, ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο μετακινούνται.
6) Για τις μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων (χωριά ή κωμοπόλεις) και προς οποιοδήποτε κέντρο μετάγγισης εκτός των γεωγραφικών ορίων του Νομού του τόπου κατοικίας του ασφαλισμένου, ο Οργανισμός αποζημιώνει με το ποσό των 150 € για το σύνολο των μηνιαίων μεταγγίσεων, ανεξαρτήτως του μέσου με το οποίο μετακινούνται.

Επισημαίνουμε ότι η επιλογή της μονάδας μετάγγισης αποτελεί δικαίωμα του ασφαλισμένου και δύναται να μετακινείται σε οποιαδήποτε μονάδα επιθυμεί, ακόμα και εκτός Νομού, χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η επιβεβαίωση της κοντινότερης στην κατοικία του μονάδα για κάλυψη ή μη.

Για την αποζημίωση μετακινήσεων των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία απαιτείται, η προσκόμιση εκ μέρους τους σχετικής μηνιαίας ιατρικής γνωμάτευσης Διευθυντή, της εκάστοτε υγειονομικής μονάδας μετάγγισης, από την οποία θα πιστοποιείται η πάθηση, ο αριθμός και οι ημερομηνίες των πραγματοποιούμενων μηνιαίων μεταγγίσεων, καθώς και Υ.Δ. του 1599/86 στην οποία ο ασφαλισμένος θα δηλώνει την διεύθυνση κατοικίας του, καθώς και την μονάδα στην οποία μεταγγίζεται.

Η ανωτέρω Υ.Δ. θα κατατίθεται άπαξ ετησίως στην Περιφερειακή Δ/νση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., του τόπου κατοικίας τους, πλην των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α – Ε.Τ.Α.Μ οι οποίοι θα εξακολουθήσουν να εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες από τις οποίες εξυπηρετούντο μέχρι τώρα και θα αποζημιώνονται από αυτές.

Σε περίπτωση μεταβολής της διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου ή της μονάδας μετάγγισής του απαραίτητη η υποβολή νέας Υ.Δ. εκ μέρους του που θα δηλώνει τα νέα στοιχεία.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ



Πηγή: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...