Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Τέλος στο ελεύθερο τιμολόγιο των ταξί για περιηγήσεις τουριστών - Θα αλλάξει και ο τρόπος σφραγίσματος των μηχανημάτων..!


Μέτρα κατά εκείνων των αυτοκινητιστών ταξί που «κλέβουν» τους πελάτες και δυσφημούν τον κλάδο και τη χώρα μας, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Σε σύσκεψη του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τα προεδρεία του ΣΕΤΕ και του ΣΑΤΑ συμφωνήθηκε ότι:

- Θα ενταθούν οι έλεγχοι για πειραγμένα ταξίμετρα - ταμειακές μηχανές.

- Θα αλλάξει ο τρόπος σφραγίσματος των μηχανημάτων.

- Τέλος το ελεύθερο τιμολόγιο για τα ταξί με τουρίστες πελάτες. Μπαίνει πλαφόν 25 ευρώ κατά ανώτατον για περιηγήσεις τουριστών.

- Προωθούνται αυστηρότερες ποινές και θα πληρώνουν αυτοί που φταίνε.

- Θα υπάρξει σύστημα ποιοτικής διασφάλισης (σήμα ποιότητας) και εκπαίδευσης των επαγγελματιών ταξί.

O κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια για βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Ο εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών ταξί κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος τόνισε ότι «έπρεπε να έχουμε βρει λύσεις για καλύτερα αποτελέσματα για τον τουρισμό και την κοινωνία. Είμαστε μια κοινωνική ομάδα που την είχαν αφήσει "εκτός" οι υπόλοιποι. Με τα νέα μέτρα δεν θα μπορούν κάποιοι να κλέβουν τους πελάτες. Έχουμε δώσει στοιχεία και ονόματα, είμαστε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία για πιο καθαρά αυτοκίνητα».

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων πάντως τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου, ει δυνατόν. Και ο Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «ο πρωθυπουργός έχει θέσει το θέμα, στόχος είναι να πάμε σε μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...