Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κανονικά από Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 η μεταφορά μαθητών στα σχολεία του Δήμου Ζηρού ,έπειτα από την απόφαση του Συλλόγου ΤΑΞΙ Φιλιππιάδος να αναστείλουν την αποχή τους..!

Το Σωματείο  ΤΑΞΙ Φιλιππιάδος  έπειτα από μία εβδομάδα αποχής, αποφάσισε όπως από την Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 συνεχίσει την μεταφορά των μαθητών
στα σχολεία.

Μεγάλο βάρος σ’ αυτήν τους την απόφαση ,έπαιξε η ευαισθητοποίησή τους απέναντι στην ταλαιπωρία των μικρών  μαθητών, πολλοί από αυτούς μάλιστα δεν πήγαν καθόλου σχολείο όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ας σημειώσουμε ότι τα μέλη του Σωματείου παραμένουν απλήρωτα πάνω από έναν χρόνο,συγκεκριμένα από 01-03-2012 έως και σήμερα και εν’ τω μεταξύ τα έξοδα τρέχουν.

Ενώ  για την τρέχουσα σχολική χρονιά έχουν υπογράψει συμβάσεις  με μειωμένες τιμές κατά 17%, τους «βάζουν καπέλο» μία απομείωση  10% για τα δεδουλευμένα  2011-2012.

Έπειτα από διαδοχικές συναντήσεις και συνεννοήσεις του Προεδρείου του Σωματείου με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, φαίνεται ότι βρέθηκε μια προσωρινή λύση. Κάτω από τον φόβο η αποχή να επεκταθεί σε όλη την Π.Ε. Πρέβεζας η Περιφέρεια τους υποσχέθηκε ότι  εντός της επόμενης εβδομάδας θα τους δοθεί ένα μικρό μέρος από το οφειλόμενο ποσό.



Μέλη του Σωματείου Φιλιππιάδας  που ήρθα σε επαφή μαζί τους , μου τόνισαν χαρακτηριστικά:« Μην νομίζεις βέβαια ότι τα λεφτά που υποσχέθηκαν ότι θα μας δώσουν είναι αρκετά. Ίσα- ίσα για να πάρουν οι μηχανές μπροστά.»

Ελπίζω να βρεθεί το συντομότερο οριστική λύση στο πρόβλημα για να αποφευχθεί στο μέλλον και άλλη ταλαιπωρία των μικρών μαθητών. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν αναφερόμαστε σε κάποια οικονομική ελίτ της τοπικής κοινωνίας. Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ είναι μία τάξη σκληρά εργαζομένων ανθρώπων, χωρίς σταθερό ωράριο , που τους έχει πλήξει και αυτούς βαριά η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση .


Χριστόφορος Ευθυμίου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...