Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Π.Α.Σ.ΕΒΕ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΟΥΤΣΗ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ..!

Καταγγέλλουμε τον Υπ. Εργασίας κ. Βρούτση που για άλλη μια φορά αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και της
Π.Α.Σ.ΕΒΕ διαμαρτυρόμενοι για την προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης που επιχείρησε μέσα από το νομοσχέδιο σκούπα, εν κρυπτώ, να περάσει ρύθμιση που θα άλλαζε τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, που θα οδηγούσε σε μείωση μέχρι και 35% τις συντάξεις του ΟΑΕΕ.

Το γεγονός ότι, κάτω από  τη γενική κατακραυγή, η κυβέρνηση  αναγκάστηκε να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη, στο «παρά 5'», δεν σημαίνει ότι δεν θα επανέλθει σε άλλο νομοσχέδιο να επιβάλει αυτάΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ με την ΕΕ και την τρόικα, αφού είναι πλέον γνωστό ότι στόχος τους είναι να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, για να σωθούν τα μονοπώλια. Για αυτό όλοι οι συνταξιούχοι θα είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή.

Επίσης καταγγέλλουμε τη κυβέρνηση, που μήνες τώρα, κατασυκοφαντούσε το σύνολο των συνταξιούχων με «μαϊμού ισχυρισμούς» και για «όργιο» με τις 45.000 δήθεν συνταξιούχους –μαϊμού.

Όπως προκύπτει  από πληροφορίες του ΟΑΕΕ, στην πρόσφατη απογραφή των συνταξιούχων με ελλειπή στοιχεία σε σχέση με τον ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ, κάτω από 1.000 συνταξιούχοι μέχρι σήμερα δεν έχουν ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ.
Ενώ σχεδόν το σύνολο των συνταξιούχων να έχουν κανονικά απογραφεί, τα στοιχεία τους δεν έχουν ακόμα περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΗΔΙΚΑ), γιατί οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών ταμείων είναι υποστελεχωμένες,

Οι 10δες χιλιάδες που τους είχε διακοπή η σύνταξη, αποκαταστάθηκαν, ενώ η καταγραφή συνεχίζεται και με εκτιμήσεις του Ταμείου τελικά θα βρεθούν λιγότεροι από 100 «αναπόγραφοι».

Η παροιμία που λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» θα γίνει πραγματικότητα μόνο με τους αγώνες μας που θα τους τα «κόψουμε από τη ρίζα», όπως και «τα χέρια» που βούτηξαν στα αποθεματικά των Ταμείων, τα καταλήστεψαν με το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα «δομημένα» ομόλογα και το «κούρεμα» των μνημονίων.

Η μοναδική λύση για την αντιμετώπιση των  ελλειμμάτων του ΟΑΕΕ είναι η  αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

  • Καλούμε  όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα για ανατρέψουμε τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς στην κοινωνική ασφάλιση.
  • Να δυναμώσουμε την πάλη μας μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η Πανελλαδική  Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...