Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Που θα λειτουργήσει η νέα «πιάτσα» ταξί στην Τρίπολη..!

Ομόφωνη απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, για τη λήψη κανονιστικής απόφασης, για τον ορισμό θέσεων (πιάτσα)
ΤΑΞΙ στην οδό Δαρειώτου και απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης σε τμήμα της οδού Δαρειώτου και τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε' της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.
Η κανονιστική αυτή απόφαση προβλέπει:

(α) για τον ορισμό θέσεων (πιάτσα) ΤΑΞΙ σε τμήμα της οδού Δαρειώτου στη δεξιά πλευρά (με κατεύθυνση από την οδό Γρηγορίου Ε' προς την οδό Τάσου Σεχιώτη) και την κατάλληλη διαγράμμιση με αρχή 5,00μ μετά τη γωνία συμβολής των οδών Δαρειώτου και Γρηγορίου Ε' και τέλος 5,00μ πριν τη γωνία συμβολής των οδών Δαρειώτου και Τάσου Σεχιώτη. Ως αφετηρία της πιάτσας ΤΑΞΙ ορίζεται το σημείο στη δεξιά πλευρά της οδού Δαρειώτου, 5,00μ πριν τη γωνία συμβολής των οδών Δαρειώτου και Τάσου Σεχιώτη.
(β) για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο αριστερό τμήμα της οδού Δαρειώτου [με κατεύθυνση από την οδό Γρηγορίου Ε' προς την οδό Τάσου Σεχιώτη), σε όλο το μήκος με αρχή τη γωνία συμβολής των οδών Δαρειώτου και Γρηγορίου Ε' και τέλος τη γωνία συμβολής των οδών Δαρειώτου και Τάσου Σεχιώτη, και την τοποθέτηση πάνω στο πεζοδρόμιο μίας\ πινακίδας Ρ-40 υε πρόσθετη πινακίδα Πρ-4α στην αργή, και υίαρ πινακίδας Ρ-40 υε πρόσθετη πινακίδα Πρ-4γ στο τέλος.
(γ) για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε' από το τέλος της ράμπας της πολυώροφης πολυκατοικίας ως την είσοδο του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, στη δεξιά πλευρά της οδού (με κατεύθυνση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη προς την οδό Νεομάρτυρα Παύλου), καθώς και κατάλληλη διανράυυιση και τοποθέτηση εύκαυπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνακίων) σε απόσταση 0,80μ. από το πεζοδρόμιο.
(δ) για την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στο τμήμα των οδών Νεομάρτυρα Παύλου, Ομήρου και Σ. Καρύδη από την οδό Γρηγορίου Ε' ως και την οδό Χατζηχρήστου, στη δεξιά πλευρά, καθώς και κατάλληλη διαγράμμιση και τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνακίων) σε απόσταση 0,80μ. από τα πεζοδρόμια.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε, λαμβάνοντας το συμβούλιο, υπόψην του, τα εξής, μεταξύ άλλων:
Τη αναγκαιότητα για τον ορισμό θέσεων (πιάτσα) ΤΑΞΙ σε κεντρικό σημείο της πόλης μετά την κατάργηση υπαρχόντων θέσεων ΤΑΞΙ , λόγω των εκτελούμενων έργων στο ιστορικό κέντρο της πόλης και των αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν σε δρόμους, πεζοδρόμους και πλατείες.
Τη διαπίστωση ότι η στάθμευση οχημάτων στην αριστερή πλευρά της οδού Δαρειώτου (με κατεύθυνση από την οδό Γρηγορίου Ε' προς την οδό Τάσου Σεχιώτη) του σχεδίου πόλης Τρίπολης, και μετά από τον ορισμό θέσεων (πιάτσα) ΤΑΞΙ στη δεξιά πλευρά της οδού, θα εμπόδιζε την κυκλοφορία οχημάτων και την επιβίβαση-αποβίβαση πολιτών στα ΤΑΞΙ.
Τη διαπίστωση ότι η στάθμευση οχημάτων στο τμήμα της οδού Γρηγορίου Ε' από το τέλος της ράμπας της πολυώροφης πολυκατοικίας ως την είσοδο του ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, στη δεξιά πλευρά της οδού (με κατεύθυνση από την Πλατεία Κολοκοτρώνη προς την οδό Νεομάρτυρα Παύλου) εμποδίζει την κυκλοφορία και συγκεκριμένα τη στροφή των οχημάτων και ιδιαίτερα των μεγάλων, καθώς και οχημάτων για έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις (ασθενοφόρων, πυροσβεστικών) προς την οδό Δαρειώτου, λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση κυκλοφοριακού φόρτου σε αυτό το σημείο, μετά την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τη διαπίστωση ότι η στάθμευση οχημάτων στη δεξιά πλευρά των οδών Νεομάρτυρα Παύλου, Ομήρου και Σ. Καρύδη, από την οδό Γρηγορίου Ε' ως και την οδό Χατζηχρήστου εμποδίζει την κυκλοφορία των οχημάτων και ιδιαίτερα των μεγάλων, καθώς και οχημάτων για έκτακτες και επείγουσες καταστάσεις (ασθενοφόρων, πυροσβεστικών), λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική αύξηση κυκλοφοριακού φόρτου σε αυτό το σημείο, μετά την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου της Τρίπολης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

http://kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...