Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η ανοιχτή επιστολή Καρατζαφέρη σε Ε.Ε., ΔΝΤ και ΕΚΤ (Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011)

Μέσω της εφημερίδας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνει ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό την οποία την κοινοποιεί στους δανειστές μας.
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφού πρώτα κάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή για το πως έφτασε στο χείλος του γκρεμού η ελληνική οικονομία, δηλώνει πως θα στηρίξει
την κυβέρνηση Παπαδήμου μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της, που είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ωστόσο τονίζει ότι θα πρέπει να γίνουν «ορισμένες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος» τις οποίες τις χαρακτηρίζει απαραίτητες. Επισημαίνει επίσης πως σκοπός των προτάσεων του κόμματος του είναι οι επίτευξη των στόχων για την δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. «Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού».

Η δισέλιδη επιστολή έχει δύο τίτλους θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξει τις πολύ λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην οικονομία. «Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ» είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας. «Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ» είναι ο τίτλος της δεύτερης σελίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί φίλοι,

Συνοδοιπόροι στη δύσκολη, κοπιαστική πορεία, αυτού του σκληρόβατου Μαραθωνίου για τη σωτηρία της οικονομίας και ως εκ τούτου της ίδιας, της χώρας, γνωρίζω ότι οι περισσότεροι, αν όχι σχεδόν όλοι, έχετε εξουθενωθεί απ΄αυτή την Πανεθνική προσπάθεια. Γνωρίζω ότι άλλαξε σ’ όλους η ζωή . Στα ασθενέστερα νοικοκυριά, μάλιστα, δραματικά. Φτάσαμε να μη μπορούμε να ζήσουμε μόνοι τα παιδιά μας. Από δυσβάσταχτα δάνεια, προϊόν επιπόλαιων αποφάσεων και κοντόφθαλμων πελατειακών πολιτικών του παρελθόντος, περάσαμε στην επαιτεία. Η ακράτεια των συνδικαλιστών για προνόμια που δεν α΄ντεχε ο προϋπολογισμός της χώρας, η πλεονεξία κάποιων, ευτυχώς όχι όλων, προνομιούχων του κεφαλαίου, αλλά και του συνόλου, σχεδόν, της μεταπολιτευτικής οικονομικοκ9οινωνικής νομενκλατούρας, να καταθέτουν το παντοιοτρόπως αποκτηθέν πλεονασματικό τους απόθεμα σε Τράπεζες του εξωτερικού, η ενδοτικότητα υπουργών και άλλων αξιωματούχων στον εύκολο πλουτισμό εις βάρος του κράτους, με ακραία φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, συνέβαλαν, εν πολλοί, στην παθογένεια της Εθνικής Οικονομίας.

Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ’ εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος. Και αυτή, δυστυχώς, από τη δραματική ροή των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις. Χρειαζόμαστε της έξωθεν στήριξη. Την ουσιαστική συμβολή δηλαδή, αυτών που εμπιστευτήκαμε ως εταίρους. Αυτούς με τους οποίους από κοινού βουλευόμεθα στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Αυτούς με τους οποίους από κοινού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα, το ΕΥΡΩ.

Διαβάστε τη συνέχεια της επιστολής στα PDF που ακολουθούν

Επιστολή 1

και

Επιστολή 2 
                                                                                             Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...