Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΕΝ: ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ; ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ! (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011)

Το κλειδί του... «Παραδείσου» κρατούν οι δανειστές μας και διαμηνύουν δια στόματος Όλι Ρεν πως θα «ανοίξει» ο δρόμος για την έκδοση ευρωομολόγων μόνο αν εκχωρηθούν κυριαρχικά δικαιώματα στις Βρυξέλλες.


Ο Φινλανδός επίτροπος Όλι Ρεν δηλώνει δημοσίως πως τα ομόλογα σταθερότητας, όπως θα αποκαλούνται τα ευρωομόλογα, θα είναι η λύση για την ευρωζώνη.

Όμως το εισιτήριο για την...σωτηρία έχει κόστος και προϋποθέτει θυσίες για τις οποίες μας προϊδεάζει ο κ. Ρεν.

Πρώτα απ' όλα δεν θα υπάρχει εθνικός προϋπολογισμός που να μην έχει την έγκριση της Κομισιόν. Μάλιστα, ακόμα και η κατάρτιση του προϋπολογισμού θα γίνεται υπό το βλέμμα ανεξάρτητων συμβουλίων.

Για την Ελλάδα, όπως και για τις υπόλοιπες χώρες που είναι, ή θα μπουν στο μέλλον, σε μηχανισμό στήριξης τα ''δεσμά'' θα επικυρωθούν με νομοθετική βούλα.

Μόνο τυχαία δεν είπε ο Όλι Ρεν ότι ''θα πρέπει να υπάρξει νομοθεσία που να ορίζει ότι τα κράτη-μέλη που θα εντάσσονται στον μηχανισμό στήριξης της ευρωζώνης θα υπόκεινται σε ενισχυμένη εποπτεία και παρακολούθηση''.

Με αυτές τις προϋποθέσεις, που σημαίνουν αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, ο Όλι Ρεν βλέπει να γίνεται εφικτή η έκδοση ευρωομολόγου.

Ο Φινλανδός Επίτροπος για οικονομικά θέματα ανακοίνωσε επίσης πως περιμένει νέα μέτρα λιτότητας από την Κύπρο, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Μάλτα και την Ουγγαρία. Η Κομισιόν φαίνεται πως έστειλε ήδη επιστολές στις χώρες αυτές πως κινδυνεύουν να παραβιάσουν τους δημοσιονομικούς κανόνες για το 2012.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...