Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Ντόρα Μητσοτάκη : «Δεν ολοκληρώνεται σε τρεις μήνες το έργο της κυβέρνησης» (Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011)

  «Δεν μπορεί με το που κατάφερε και συγκροτήθηκε επιτέλους αυτή η συγκυβέρνηση, από τα τρία κόμματα, να εκβιάζουμε τον κύριο Παπαδήμο για το πότε θα ολοκληρώσει το έργο του» δηλώνει η η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και εκτίμησε ότι «δεν ολοκληρώνεται σε τρεις
μήνες αυτή η προσπάθεια».

  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επιτέθηκε στα δυο μεγάλα κόμματα. «Είναι εξωφρενικό, αυτή η κυβέρνηση να γίνεται υποχείριο στα εσωκομματικά τερτίπια του ΠΑΣΟΚ και στις αντιφάσεις της ΝΔ, που θέλει να είναι αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Κεφάλαιο».

  Αναφερόμενη στη σύσταση της νέας κυβέρνησης, απέδωσε τη μη συμμετοχή της παράταξής της σε «άρνηση του Α. Σαμαρά» αλλά υποστήριξε και πως δεν θα ήθελε «ένα στέλεχος της Συμμαχίας να είναι το 50ο μέλος μιας τεράστιας κυβέρνησης».

  Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου ότι «επέλεξε το φοροεισπρακτικό μοντέλο που στραγγαλίζει την αγορά, παραλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και οδηγεί στην εξαθλίωση χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά» καθώς, όπως είπε, «δεν είχε το θάρρος και την τόλμη να συγκρουστεί με τους κομματικούς στρατούς της και τις βολεμένες συντεχνίες της για να προχωρήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

  Τέλος, παράθεσε τρεις άξονες για την έξοδο της χώρας από τη δίνη της κρίσης:

-ένα πρόγραμμα προσέλκυσης μαζικών επενδύσεων στην Ελλάδα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

-δραστική μείωση της δημόσιας κατανάλωσης και περιορισμός των «φοροεισπρακτικών πολιτικών που γονατίζουν την οικονομία»

-κατακλυσμικές διαρθρωτικές αλλαγές.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...