Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός ο 53χρονος διαδηλωτής, Δημήτρης Κοτσαρίδης (Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011)


    Την τελευταία του πνοή άφησε ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτσαρίδης. 
Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι ο θάνατος δεν επήλθε λόγω χτυπημάτων ή κακώσεων, αλλά ότι ο διαδηλωτής υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

     Οι πηγές αναφέρουν ότι ο 53χρονος οικοδόμος ένιωσε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε στο Ζάππειο, όπου έγιναν προσπάθειες να τον ανανήψουν. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο ίδιος εξέπνευσε από ανακοπή καρδιάς.
     Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι ο άνδρας είχε δεχθεί πέτρα στο κεφάλι.
     Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας δήλωσε στο Reuters ότι ο διαδηλωτής πέθανε από ανακοπή καρδιάς και ότι δεν χτυπήθηκε στα επεισόδια.
     Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ο 53χρονος ήταν αναπληρωτής γραμματέας συνδικάτου οικοδόμων του ΠΑΜΕ στον Βύρωνα, ενώ ανήκε και στην ομάδα περιφρούρησης του Μετώπου, που παρατάχθηκε το πρωί έξω από τη Βουλή.
     Ο υποδιοικητής του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός",κ. Θεοδώρου ανακοίνωσε ότι ο άτυχος διαδηλωτής διακομίστηκε χωρίς να φέρει τραύματα στο νοσοκομείο στις 16.45 μ.μ. χωρίς καρδιακή γραμμή και χωρίς σφιγμούς. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης για 50 λεπτά, και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
     Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ελένη Ράικου, διέταξε έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του.
     Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί τραυματισμένα στον Ευαγγελισμό, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υγεία τους δεν διατρέχει κίνδυνο.


Σύγκρουση κουκουλοφόρων και ΜΑΤ

     Νωρίτερα, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών του ΜΑΤ, στην πλατεία Συντάγματος.
     Η ένταση μεταφέρθηκε στους γύρω δρόμους του Μοναστηρακίου και της Πλάκας, όπου οι αστυνομικοί καταδίωκαν ομάδες ταραξιών.
     Νωρίτερα, τα ΜΑΤ επιχείρησαν να ανακαταλάβουν την πλατεία Συντάγματος από τους κουκουλοφόρους, που έβαλαν φωτιές στο χώρο, ενώ στις 5 το απόγευμα τα μέλη του ΠΑΜΕ απεχώρησαν συντεταγμένα.
     Στο συλλαλητήριο παραμένουν μέλη άλλων πολιτικών δυνάμεων, ενώ τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ παρίστανται στο χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έχοντας μπροστά τους σκοινιά και κορδέλες που εμποδίζουν την πρόσβαση.

Πηγή: http://www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...