Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα μετωπική κυβέρνησης-ιδιοκτητών ταξί

  ΤΟ MEGA σε "Αντικειμενική" ενημέρωση και πάλι.



   Σε νέα μετωπική σύγκρουση οδηγείται η κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι ξεκίνησαν 48ωρη απεργία και προγραμματίζουν να περικυκλώσουν το απόγευμα της Τρίτης τη Βουλή, την ώρα που ο Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώνει τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο που προβλέπει την
πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος.

   Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υποδομών σκληραίνει την στάση του απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί. Ένα νέο έγγραφο εστάλη από τη γενική γραμματεία προς τις περιφέρειες, ως συνέχεια της εγκυκλίου της 1ης Αυγούστου με την οποία καλούσε τότε τους περιφερειάρχες να επιβάλλουν κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο σε όσους προχωρούσαν σε κατάληψη δρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών.

   "Ζητείται η ενημέρωση του υπουργείου, όσον αφορά τις ενέργειες που έχουν γίνει επί των εν λόγω υποθέσεων που αφορούν στις διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ταξί, κατ' εφαρμογή των οικείων διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το έγγραφο.

   Τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις περιφέρειες δείχνουν ότι δεν έχουν επιβληθεί κυρώσεις και ότι η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο των κλήσεων προς απολογία. Πολλοί ιδιοκτήτες ταξί, αυτές τις ημέρες, ενημερώνονται από την αστυνομία για την κλήτευσή τους. Στην Αττική έχουν σταλεί 3.000 κλήσεις σε απολογία.

   Ανυποχώρητοι δείχνουν να είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν θα αφήσουν να περάσει το σχέδιο νόμου του Γιάννη Ραγκούση.

   Οι εμπρηστικές δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας, Θύμιου Λυμπερόπουλου, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών ταξί στη Θεσσαλονίκη και οι απειλές του, κατά βουλευτών που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, προκάλεσαν την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία εξαπέλυσε βέλη και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

   "Είναι μια ΝΔ που δηλώνει ότι δεν χαϊδεύει αυτιά και χαϊδεύει όλα τα αυτιά, όλων των κοινωνικών ομάδων, είναι η ΝΔ που επιτρέπει στον κ. Λυμπερόπουλο να βγαίνει και να απειλεί ευθέως τους βουλευτές του Κοινοβουλίου και δεν έχει βγει να τον διαγράψει από αναπληρωτή γραμματέα συνδικαλισμού ή ότι άλλο είναι μέχρι σήμερα" είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη μιλώντας στον ρ/σ "ΒήμαFM".

   Συνάντηση με τον Γιάννη Ραγκούση για να συζητήσουν το σχέδιο νόμου ζητά και η ΓΣΕΒΕΕ που θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμός στις άδειες που θα βγουν. "Ας μην συμβάλει αυτό το νομοσχέδιο στην ακόμη μεγαλύτερη συγκεντροποίηση οικονομικών δραστηριοτήτων μέσα από δήμευση περιουσιών και κατασυκοφάντηση επαγγελματικών κλάδων, βιοπαλαιστών" αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ.

   Εν τω μεταξύ, φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για νέες άδειες, καθώς μέχρι τώρα, μόνο στην περιφέρεια Αττικής έχουν κατατεθεί συνολικά 10.049 αιτήσεις. Οι 5.000 από ξεχωριστά φυσικά πρόσωπα και οι υπόλοιπες είναι ομαδικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...