Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Τρεις υπουργοί ζήτησαν πρόωρες εκλογές 19/9/2011

  Ελπίδες ότι πλησιάζει η ώρα που θα απαλλαγεί η χώρα από τους ανίκανους και επικίνδυνους που την οδηγούν στον γκρεμό, άρχισαν να υπάρχουν από την ώρα που οι αποτυχημένοι υπουργοί άρχισαν να μιλάνε για πρόωρες εκλογές.

Δευτέρα 19/9/2011
  Ο ασκός του Αιόλου για πρόωρες κάλπες άνοιξε χθες στην Κυβερνητική Επιτροπή, καθώς τρεις τουλάχιστον υπουργοί έθεσαν θέμα πρόωρων εκλογών ενώπιον του πρωθυπουργού.

  «Ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα μέτρα; Μέχρι πού φτάνει η νομιμοποίησή μας» είπε πρώτος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, που έθεσε ευθέως το θέμα
της πρόωρης κάλπης. Παράλληλα, συμφώνησε με την πρόταση που έκανε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έρθουν στη Βουλή από κοινού προς «ψήφιση -πακέτο» προϋπολογισμός, μέτρα και εθνικό φορολογικό σύστημα.

  Τον κ. Σκανδαλίδη «σιγοντάρισε» ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος έδειξε προβληματισμένος και για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέναντι στα μέτρα που θα ληφθούν, μετά την τηλεδιάσκεψη στις 7 το απόγευμα, του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ηγεσία της τρόικας. «Πώς θα μπει η ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση στο χορό της ευθύνης; Αν ο πολίτης γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση θα μπει. Από εκεί και πέρα τι καλά που θα ήταν να μας πει κάποιος ότι η προκήρυξη εκλογών δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία!», είπε ο κ. Λοβέρδος, θέτοντας εμμέσως θέμα πρόωρης κάλπης.

  Δημοψήφισμα για τα μέτρα και εκλογές ζήτησε και ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, ενώ ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης ζήτησε να συγκροτηθεί πακέτο με όλα τα νέα μέτρα και να πάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία μπροστά στον κίνδυνο της χρεωκοπίας είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα στηρίξει.

  Οι τοποθετήσεις των τριών υπουργών για πρόωρες κάλπες, παρά τη συμφωνία όλων ότι η κυβέρνηση θα λάβει όποια μέτρα χρειαστούν, προκειμένου να μην διακυβευτεί η συνέχιση της συμμετοχής της χώρας στο ευρώ, δείχνει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν είναι καθόλου βέβαιο στο σύνολό του ότι μπορεί να λάβει τα μέτρα που θα συμφωνήσει και πολύ περισσότερο να τα εφαρμόσει αποτελεσματικά. Μέτρα που ναι μεν περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο, όπως δήλωσε χθες ο κ. Βενιζέλος, όμως θα ληφθούν όλα στην πιο κακή εκδοχή τους και θα έρθουν πολύ γρηγορότερα από ότι υπολόγιζε η κυβέρνηση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος δεν μίλησε στην εισαγωγή του για εκλογές ή συγκυβέρνηση, σύμφωνα όμως με μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής «άφησε απλώς άλλους να θέσουν το θέμα».

  Άννα υπέρ 180

  
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε τον προβληματισμό της για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τάχτηκε υπέρ της αναζήτησης ευρύτερης στήριξης. «Δηλαδή Άννα να ψηφιστούν τα μέτρα με 180;» ρώτησε ο πρωθυπουργός. «Να το δούμε και αυτό Πρόεδρε» απάντησε η κυρία Διαμαντοπούλου, που τελευταία έχει αναθεωρήσει τη στάση της και φέρεται να προκρίνει τη λύση της συγκυβέρνησης.

  Σημασία έχει και το γεγονός ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες έως αργά το βράδυ χθες, ούτε ο πρωθυπουργός ούτε ο κ. Βενιζέλος «έκοψαν μαχαίρι» τη συζήτηση για πρόωρες κάλπες, αν κα όλοι παραδέχονται ότι εκλογές πριν την 6η δόση φέρουν πολύ πιο κοντά τη χρεωκοπία.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...