Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ταξί: Πίεση στους βουλευτές του ΠαΣοΚ της περιφέρειας. Πολιτικό αγώνα ξεκινούν οι ταξιτζήδες 8/9/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  18:27 http://www.tovima.gr
Στη σύναψη ακόμη και «ανίερων» όπως χαρακτηριστικά λένε συμμαχιών, αλλά και με κοινωνικές ομάδες που αντιδρούν καθώς και στην άσκηση πολιτικής πίεσης πρωτίστως σε βουλευτές του ΠαΣοΚ, αλλά και στους περιφερειάρχες στρέφονται πλέον οι αυτοκινητιστές, αποφεύγοντας σε αυτή τη φάση να επαναλάβουν τα έκτροπα και τις ακραίες εικόνες του θέρους, καθώς γνωρίζουν ότι τους απομάκρυναν από την υπόλοιπη κοινωνία.

Από την πλευρά των ταξιτζήδων μεταδίδεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Οικονομικών, κ. Ευ. Βενιζέλος τους «χάρισε» ένα ανέλπιστο δώρο, όταν ανακοίνωσε τη λήψη νέων μέτρων, σε μία προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα. Και αυτό διότι οι αυτοκινητιστές ευελπιστούν ότι πλέον θα βρουν πιο εύκολα εύηκοα ώτα για τη δημιουργία ενός ενιαίου αντικυβερνητικού μετώπου.

Στην ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο -κατάμεστο από ταξιτζήδες- θέατρο «Περοκέ» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, κ. Ευθ. Λυμπερόπουλος ομολόγησε ότι ο κλάδος «θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο» για να αναστείλει το σχέδιο νόμου του υπουργού Υποδομών, κ. Ι. Ραγκούση.

Πέρα από τη δεδομένη στήριξη της ΝΔ και την υποστήριξη από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι αυτοκινητιστές υπολογίζουν σε περίπου 40 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, που έχουν εκδηλώσει αντιρρήσεις για την πρωτοβουλία του κ. Ραγκούση, ελπίζοντας σε ένα «ριμέικ» της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) Μεταφορών του Ιουλίου. Μάλιστα, δίνουν έμφαση στους βουλευτές της περιφέρειας, διότι πιστεύουν ότι διαθέτουν επαρκές πολιτικό κεφάλαιο για να επηρεάσει έως και την επανεκλογή μελών του Κοινοβουλίου.

Έτσι, η ομοσπονδία των ταξιτζήδων καλεί «όλα τα σωματεία και τα στελέχη να συναντηθούν με τους τοπικούς βουλευτές, κυρίως όμως του ΠαΣοΚ μέχρι την Δευτέρα, εν όψει της συνεδρίασης του ΚΤΕ την Τρίτη για να συζητήσουν τα νέα δεδομένα». Επίσης, ζητά να συναντηθούν οι τοπικές τους ενώσεις με τους περιφερειάρχες, τους οποίους καλεί να συμμετάσχουν στη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου.

Το «στρατηγείο» των ταξιτζήδων ορίζει ως βάση συζήτησης το Προεδρικό Διάταγμα του νυν υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Δημ. Ρέππα, που έβαζε πληθυσμιακά κριτήρια στην αδειοδότηση των ταξί και θέτει ως στόχο να δεσμευθούν δημόσια όσοι πολιτικοί διαφωνούν με το νομοσχέδιο πριν από την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του ΚΤΕ Μεταφορών. Οι αυτοκινητιστές σημειώνουν ότι το νομοσχέδιο «εξοντώνει τον αυτοαπασχολούμενο ιδιοκτήτη ταξί» και προβλέπουν ότι «μέρος της μικρομεσαίας τάξης θα εξαφανιστεί».

Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών σχολίασαν ότι από το καλοκαίρι έχει καταστεί πανελληνίως γνωστή η ταύτιση του πρόεδρου της ΝΔ, κ. Α. Σαμαρά, με τον κ. Λυμπερόπουλο, από την οποία, όπως λένε, «προκύπτουν και οι θέσεις της ΝΔ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...