Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: Καμία ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί

   Από την πλευρά της Πολιτείας δεν υπάρχει καμία ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β! Αθήνας του ΚΚΕ Ευτύχη Μαυρίκου,σχετικά με τις ποινικές και διοικητικές διώξεις σε βάρος των απεργών αυτοκινητιστών.

   Όπως είπε ο κ. Μαγκριώτης, η ΕΛ.ΑΣ., σε όσες περιπτώσεις απαιτήθηκε η επέμβασή της (αποκλεισμοί δρόμων, λιμένων και αεροδρομίων), δεν κινήθηκε εκτός συνταγματικού και νομικού πλαισίου. «Οι όποιες παραβάσεις έχουν υπάρξει θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη που σε τελική ανάλυση έχει την ευθύνη. Συνεπώς», συμπλήρωσε, «τόσο η πλευρά του υπουργείου όσο και η πλευρά της αστυνομίας έπραξαν αυτό που οι συνταγματικές επιταγές επιτρέπουν και αυτό το αναγνώρισαν και οι ίδιοι αυτοκινητιστές. Από την άλλη πλευρά η δικαιοσύνη θα κρίνει αν πράγματι υπήρξαν παραβιάσεις, παραβάσεις ή υπερβάσεις».
   Καταλήγοντας ο κ. Μαγκριώτης εκτίμησε πως «μέσα από διάλογο -και παρά την επιθετικότητα που υπάρχει ορισμένες φορές από την πλευρά μερικών αυτοκινητιστών- θα καταλήξουμε σε μια πρόταση που θα έρθει και στη Βουλή». Στόχος μας, είπε, είναι να υποστηρίξουμε τη βιωσιμότητα του επαγγέλματος και δεν θα αδικήσουμε τους σημερινούς αυτοκινητιστές», αλλά και «να υποστηρίξουμε τον πολίτη, τον καταναλωτή Έλληνα ή ξένο, το περιβάλλον και την λειτουργικότητα των πόλεών μας». «Αυτό είναι το τρίπτυχο και είμαι βέβαιος ότι μέσα από διάλογο θα καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

NAFTEMPORIKI.GR Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...