Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Στις πιάτσες των ταξί υπάρχουν αναδουλειές..!

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και την Εισαγγελία Ρόδου είναι οι οδηγοί ταξί της Ρόδου, καθώς καταγγέλλουν ότι πολλά
τουριστικά πρακτορεία προχωρούν σε ‘υποκλοπή’ έργου.
Με δηλώσεις του στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου κ. Μιχάλης Μαστόρου, επισήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτήν την περίοδο:
«Διανύουμε μια μέτρια σεζόν. Ακόμη και τώρα που βρισκόμαστε στον Δεκαπενταύγουστο, η κίνηση δεν είναι η αναμενόμενη. Ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι εισπρακτικά, ενώ το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου, όπου έχουμε στηρίξει όλες τις ελπίδες μας, δεν εξελίσσεται όπως περιμέναμε. Για τον δικό μας κλάδο, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Στις πιάτσες των ταξί, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν ατελείωτες ουρές, τώρα δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Η κίνηση έχει περιοριστεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 12 τη νύχτα. Δεν ξέρω τι λένε τα νούμερα και οι αφίξεις, στον δικό μας κλάδο πάντως τα έσοδα είναι μειωμένα κατά 20% μέχρι τώρα».
Οι αιτίες είναι πολλές ξεκινώντας από την κατακόρυφη αύξηση του ΦΠΑ που ‘εκτινάχθηκε’ στις 15 ολόκληρες μονάδες:
«Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% ήταν μεγάλη πληγή για εμάς. Δεν ήταν σε μικρό ποσοστό ώστε να μπορέσουμε να τον απορροφήσουμε. Οι 15 μονάδες είναι πάρα πολύ μεγάλη διαφορά, η οποία είναι ‘εμφανής’ πάνω στο ταξίμετρο. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Η κούρσα από το αεροδρόμιο της Ρόδου μέχρι την Λίνδο, ενώ ήταν μέχρι και το 2015, 63 ευρώ, ανέβηκε στα 75 ευρώ! 
Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, ότι βασική αιτία στην χρησιμοποίηση των ταξί από τους τουρίστες είναι η αύξηση του ΦΠΑ», λέει ο κ. Μαστόρου.
Ωστόσο υπάρχουν και άλλες παράμετροι που δυσχεραίνουν την κατάσταση. Πολλά πρακτορεία, όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί ταξί, λειτουργούν με δικό τους τρόπο, καθώς μέσα στα ‘πακέτα’ προσφορών για τις διακοπές, προσφέρουν και τις μετακινήσεις με εννιαθέσια πουλμανάκια, τα οποία έχουν μισθώσει εταιρείες μέσω των τουρ οπερέιτορς.
«Εμείς θα προσφύγουμε στον εισαγγελέα εντός των ημερών για το θέμα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα σε τουριστικά γραφεία και σε γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων να κάνουν μεταφορές με οδηγούς. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ αυστηρά κριτήρια τα οποία δεν τηρούνται. Κατ’ αρχήν το κάθε όχημα πρέπει να λειτουργεί μόνον 6 ώρες την ημέρα και δεν μπορεί να κάνει περαιτέρω μίσθωση. Κατά δεύτερον, οι οδηγοί πρέπει να είναι επαγγελματίες. Λόγω επαρκούς έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν εντοπίζονται και δεν επιβάλλονται πρόστιμα.
Συνεπώς, υπάρχει ‘ασυδοσία’ και γίνεται ‘υποκλοπή’ έργου εις βάρος του δικού μας κλάδου. Έχουμε πολλά περιστατικά, καταγγελίες και έχουμε καλέσει επανειλημμένα την Τροχαία γι’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά το φαινόμενο συνεχίζεται. Γι’ αυτό θα προσφύγουμε στην Δικαιοσύνη», δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου.
Οι συμφωνίες αυτές, περιλαμβάνονται μέσα στα ‘πακέτα’ προσφορών που κλείνει ο πελάτης για διακοπές στην Ρόδο και αφορούν την μεταφορά τους σε διάφορα μέρη του νησιού –περιλαμβάνεται δηλαδή, στις υπηρεσίες ‘All Inclusive’!
Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν πρόσφατα, πολλοί πελάτες από ξενοδοχεία που έχουν έρθει στο νησί για διακοπές με το πρόγραμμα ‘All Inclusive’ ζητούσαν από ταξί να κάνουν εκδρομές, δείχνοντας το…. βραχιολάκι τους!
«Εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Τα μέλη του Συνδέσμου μας είναι εξαγριωμένα και αν συνεχιστεί αυτή η υπόθεση, είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε εμείς το νόμο στα χέρια μας και να θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές!!!» λέει ο κ. Μαστόρου.
Πάντως να σημειωθεί ότι στις αρχές Ιουλίου σημειώθηκε ‘κόντρα’ ανάμεσα στους οδηγούς ταξί και στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ καθώς οι οδηγοί των λεωφορείων απέστειλαν στην Εισαγγελία Ρόδου επιστολή – διαμαρτυρία, κατηγορώντας τα ταξί για ‘άγρα πελατών’ αλλά και για διάφορα επεισόδια, όπως διαπληκτισμοί και συμπλοκές.
Στο ήδη επιβαρημένο από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ κλίμα, προστίθεται και ο αθέμιτος ανταγωνισμός ανάμεσα σε κλάδους που έχουν ως αντικείμενο, το μεταφορικό και συγκοινωνιακό έργο σε ένα νησί με αμιγώς τουριστικό χαρακτήρα σε όλες τις εκφάνσεις του.


 ΠΗΓΗ:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...