Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μπλόκο από ταξιτζήδες στο αεροδρόμιο της Πράγας κατά της Uber..!

Οι Τσέχοι οδηγοί ταξί θα μπλοκάρουν τη Δευτέρα την κυκλοφορία στο διεθνές αεροδρόμιο της Πράγας για να διαμαρτυρηθούν για τους ομολόγους τους στο εξωτερικό για τον αθέμιτο ανταγωνισμό της αμφιλεγόμενης εφαρμογής Uber.

Οι επαγγελματίες οδηγοί σε αυτόν τον τομέα έχουν ήδη πραγματοποιήσει διαδηλώσεις κατά της Uber σε χώρες όπως η Βρετανία, η Χιλή, η Κόστα Ρίκα, η Κροατία, η Ινδονησία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Ταϊβάν. Περίπου 1.200 ταξί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, οδήγησαν τα οχήματά τους προειδοποιητικά και εσκεμμένα για τρεις ώρες στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κύριο δρόμο πρόσβασης στο αεροδρόμιο του Vaclav Havel.
Οι παραδοσιακοί οδηγοί ταξί είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι με το γεγονός ότι οι οδηγοί για την Αμερικανική υπηρεσία της Uber λειτουργούν χωρίς άδειες και ταξίμετρα. “Οι οδηγοί της Uber δεν σέβονται τους ισχύοντες νόμους”, δήλωσε ο Petr Polisensky, εκπρόσωπος της ένωσης ταξιτζήδων της Πράγας, για να καταγγείλει την προφανή αδράνεια των αρχών που βγάζει μάτια και είναι κατά του κλάδου τους. “Ο δήμαρχος της Πράγας αγνοεί την παράνομη δραστηριότητα της (Uber)”, πρόσθεσε το σωματείο σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στα social media.
Η εκπρόσωπος της Uber στην Τσεχική Δημοκρατία, η Μιροσλάβλα Γιόζοβα, από την πλευρά της δήλωσε ότι είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε διάλογο. “Υπάρχει αρκετός χώρος για κάθε είδους επιχειρήσεις στην Πράγα”, πρόσθεσε. Η δήμαρχος της Πράγας, κ. Adriana Krnacova, δήλωσε ότι η πόλη “δεν διαθέτει τα νόμιμα μέσα για τη ρύθμιση των ψηφιακών πλατφορμών”.
Περίπου 70 οδηγοί ταξί στη δεύτερη πόλη της χώρας του Brno – όπου ένα περιφερειακό δικαστήριο απαγόρευσε πρόσφατα την Uber – διοργάνωσε παρόμοια διαδήλωση τη Δευτέρα σε αλληλεγγύη με τους ομολόγους τους στην Πράγα. Σύμφωνα με την Uber, περίπου 400.000 Τσέχοι έχουν υποβάλλει αίτηση από το 2014 για να γίνουν μέλη της. Η εταιρεία έχει περίπου 2.000 οδηγούς freelance στη χώρα των 10.5 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η Uber έχει καταστεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που χρηματοδοτούνται από την Silicon Valley και έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της για την κοινή χρήση οχημάτων σε δεκάδες χώρες. Στην πραγματικότητα τρόπος λειτουργίας της Uber είναι κατά των εργαζομένων οδηγών, και στηρίζεται σε ιδιωτικούς εργολάβους με τα δικά τους αυτοκίνητα, επιτρέποντάς τους να διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις. Η εφαρμογή ισχυρίζεται ότι είναι πάροχος υπηρεσιών, συνδέοντας τους επιβάτες με αυτούς τους ανεξάρτητους οδηγούς άμεσα και φθηνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...