Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Πάτρα: Κανένα φως στο τούνελ για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί..!

Οι νέοι φόροι, σε συνδυασμό με την σταθερή αναδουλειά, «γονατίζουν» τον κλάδο

Τον «πάτο
» έχει χτυπήσει ο τζίρος των οδηγών επαγγελματιών ταξί, με αρκετούς από αυτούς να ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις για να καταφέρουν να επιβιώσουν στον κυκεώνα της κρίσης ή να αλλάζουν και επάγγελμα.
Κάθε μήνα που περνάει τα πράγματα χειροτερεύουν, με τους επαγγελματίες να ψάχνουν εδώ και καιρό να βρουν λίγο φως στην άκρη του τούνελ, χωρίς όμως αυτό να υπάρχει πουθενά.
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν άνθρωποι που καθημερινά είναι στην «πιάτσα» τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα μέσα στο επόμενο διάστημα με την αύξηση του δείκτη του φορολογικού συντελεστή που επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά και την άνοδο που έχει πάρει λόγω της φορολογίας η τιμή του πετρελαίου.
Με την νέα τροποποίηση ο κάθε οδηγός ταξί θα φορολογείται με 27% από το πρώτο ευρώ, ενώ η τιμή του πετρελαίου με τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές που έχουν επιβληθεί πάνω στα καύσιμα, έχει φτάσει ήδη τα 2,50 ευρώ το λίτρο.

Δυσβάστακτο το κόστος λειτουργίας και συντήρησης

Οι νέες αυξήσεις, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη αναδουλειά λόγω της κρίσης, κάνουν το κόστος συντήρησης και λειτουργίας ενός ταξί, δυσβάστακτο για τους επαγγελματίες, που σημειωτέον, έχουν επενδύσει αρκετά χρήματα στο να πάρουν την σχετική άδεια.
Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι ότι με τις νέες μειώσεις σε συντάξεις, το κόψιμο των επιδομάτων και όλων των υπολοίπων περικοπών που έχουν επιβληθεί στους ηλικιωμένους (βασικός πελάτης των ταξί), κανείς δεν μπαίνει σε αμάξι για να κάνει μία κούρσα.
«Είμαστε 14 με 16 ώρες την ημέρα στο τιμόνι και είναι σαν κάνουμε τίποτα»λέει χαρακτηριστικά άνθρωπος του χώρου. Μηδέν εις το πηλίκον με λίγα λόγια, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...