Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Παρέμβαση της Ελληνικής Κοινότητας στο θέμα των ταξί..!

Ζητά δίκαιη μεταχείριση από την Πολιτεία σ' ένα θέμα που χτυπά στην καρδιά εκατοντάδων Ελλήνων και όχι μόνο, της Βικτώριας


Στις 23 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, απέστειλε επιστολή στον πολιτειακό θησαυροφύλακα, Tim Pallas, όσον αφορά το θέμα των προτεινόμενων από την κυβέρνηση μεταρρυθμίσεων στο χώρο των ταξί και των νοικιασμένων αυτοκινήτων.
Μεταφέρουμε το εν λόγω κείμενο σε ελεύθερη μετάφραση:
"O χώρος των ταξί και των νοικιασμένων αυτοκινήτων έχει μια ένδοξη ιστορία οικονομικής και κοινωνικής υπόστασης για πάρα πολλές αυστραλιανές οικογένειες, επί δεκαετίες τώρα, συμπεριλαμβάνοντας παλαίμαχους που προσπαθούν να ενσωματωθούν ξανά στην κοινωνία, μέχρι του να προσφέρονται ευκαιρίες απασχόλησης σε οικογένειες μεταναστών που εγκαθίστανται στην Αυστραλία.
Οι Αυστραλοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής έχουν στην κατοχή τους περίπου το 40% των αδειών ταξί και ενοικιαζομένων αυτοκινήτων στη Βικτώρια. Η απόκτηση αδειών που ρυθμίζονται από την κυβέρνηση, έδωσε σε επενδυτές τη βεβαιότητα ότι οι άδειες αυτές θα τους δώσουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία, χωρίς να απαιτείται η στήριξη του κρατικού συστήματος πρόνοιας και θα τους επέτρεπε να ζήσουν μια άνετη ζωή όταν συνταξιοδοτηθούν.
Εντούτοις, οι πρόσφατες, αλλαγές στο χώρο των ταξί και των νοικιασμένων αυτοκινήτων που ανακοινώθηκαν από την Εργατική πολιτειακή κυβέρνηση έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι μικροί επενδυτές.
Παρ' ότι αναγνωρίζουν το ρίσκο που συνεπάγεται μία επένδυση, αισθάνονται ότι είχαν δελεαστεί από τις προηγούμενες πολιτειακές κυβερνήσεις οι οποίες απέτυχαν να παρακολουθήσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τη Ρυθμιστική Διεύθυνση Ταξί της Βικτώριας και, στη συνέχεια, το Συμβούλιο Υπηρεσιών Ταξί, που είχαν την ευθύνη να ρυθμίζουν και να διευθύνουν τη βιομηχανία και την ευμάρεια των μετόχων της βιομηχανίας ταξί.
Πραγματικά, δεν υπήρξε παρά ελάχιστη καθοδήγηση από το Συμβούλιο Μεταφορικών Υπηρεσιών, ως ρυθμιστής και σύμβουλος των ενδιαφερομένων όσον αφορά την έξέλιξη του νέου νομοθετικού πλαισίου, ενώ την ίδια ώρα πολλά συμβόλαια ενοικιοστασίου ταξί έχουν ακυρωθεί, πληρωμές κατοχυρωμένες με συμβόλαιο δεν έχουν γίνει από τους οδηγούς ταξί και αυτοκίνητα με συνεπιβάτες εισβάλλουν στο χώρο χωρίς συνέπειες.
Λόγω των οικονομικής φύσης συνεπειών, υπάρχουν κοινωνικές επιπτώσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους του χώρου.
- Πρώτης γενιάς Ελληνοαυστραλοί μετανάστες που καλή τη πίστει επένδυσαν στο χώρο των ταξί και νοικιασμένων αυτοκινήτων, τώρα στα 80 τους, βρίσκονται ξαφνικά χωρίς τους καρπούς της επένδυσης που προοριζόταν για την οικονομική τους εξασφάλιση, γεγονός που τους προκαλεί προβλήματα υγείας.
- Μεσήλικες δεύτερης γενιάς Ελληνοαυστραλοί μετανάστες, αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υγείας οφειλόμενα σε στρες και αβεβαιότητα για την φροντίδα των οικογενειών τους. Έχοντας αγοράσει πρόσφατα άδειες στην τιμή της αγοράς, οι άνθρωποι αυτοί κρατούν σήμερα στα χέρια τους ένα άχρηστο χαρτί, είναι δε χρεωμένοι με εκατοντάδες χιλιάδες δολλάρια.
Δεν δικαιούνται κάποια ουσιώδη αποζημίωση, σύμφωνα με το προτεινόμενο κυβερνητικό σχέδιο, ούτε και ανάλογη αποζημίωση για την ακύρωση των αδειών τους.
Το παρόν προτεινόμενο σχέδιο αποζημίωσης για μιάμιση άδεια σε περίοδο οχτώ χρόνων, συνιστά έναν άδικο τρόπο αναδιοργάνωσης της βιομηχανίας ταξί στη Βικτώρια.
Οι κυβερνήσεις άλλων Πολιτειών στην Αυστραλία, φαίνεται να έχουν μια ατζέντα αποζημίωσης την οποία ζητάμε η κυβέρνηση της Βικτώριας να λάβει υπόψη της.
Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας όλα τα παραπάνω και να έλθετε σε μια συνεννόηση με τα μέλη μας ώστε να καταλήξετε σε ένα κοινά αποδεκτό θετικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση και τα ενδιαφερόμενα άτομα.
Με εκτίμηση
Βασίλης Παπαστεργιάδης
Πρόεδρος". 
*Να σημειωθεί ότι το Σάββατο, 3 Δεκέμβρη, τη 1μμ., θα γίνει διαδήλωση για το θέμα των ταξί στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας, επί της Spring Street.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...