Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΤΑΞΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ «αυγατίζουν» στο Παρίσι..!

Εκατοντάδες ταξί υδρογόνου θα κυκλοφορούν τα επόμενα χρόνια στο Παρίσι, συνθέτοντας τον μεγαλύτερο στόλο
στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν στη γαλλική πρωτεύουσα πέντε Hyundai ix35 Fuel Cell ταξί, τα λεγόμενα HYPE (Hydrogen Powered Electric). 
Ο κατασκευαστής από την Κορέα θα παραδώσει άλλα 60 ix35 υδρογόνου στην εταιρεία ηλεκτρικών ταξί με έδρα το Παρίσι, την STEP (Société du Taxi Electrique Parisien). Ο αριθμός αυτός προγραμματίζεται να ανέλθει σε αρκετές εκατοντάδες μέχρι το 2020.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ
Το ix35 Fuel Cell είναι το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που βγήκε σε μαζική παραγωγή και διατέθηκε στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περισσότερα από 300 σε 12 ευρωπαϊκές χώρες. Η διαδικασία ένωσης του υδρογόνου με το οξυγόνο παράγει ηλεκτρισμό, που δίνει ζωή στο μοτέρ ισχύος 136 ίππων, ενώ στο περιβάλλον εκπέμπεται μόνο καθαρό νερό, σε μορφή ατμού. Η αυτονομία πλησιάζει τα 600 km και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 160 km/h.
Υπολογίζεται ότι τα 65 ix35 Fuel Cell θα εξοικονομούν ετησίως (σε σχέση με πετρελαιοκίνητα ταξί) περί τους 800 τόνους CO2. Ρύποι που αντιστοιχούν σε 200 πτήσεις αεροπλάνου από Φρανκφούρτη προς Νέα Υόρκη, μετ’ επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...