Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πάτρα: Ο...γρίφος της οδού Μαιζώνος - Πότε θα πεζοδρομηθεί το τμήμα από Γούναρη μέχρι Αράτου; Ποιοί δρόμοι θα "επιβαρυνθούν" ...κυκλοφοριακά;

Η οδός Μαιζώνος θα πεζοδρομηθεί όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες για τη διάνοιξη της Κανακάρη και προκύψουν οι
αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα του κέντρου της πόλης.Η Δημοτική αρχή της Πάτρας σχεδιάζει την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος στο τμήμα από Αράτου μέχρι Γούναρη  απ’ όπου θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα κ.ά.). και όχι η μετατροπή της σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας όπου θα επιτρεπόταν η κυκλοφορία λεωφορείων και ταξί.
Η σχετική απόφαση συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου διάνοιξης της Κανακάρη, γιατί θα επέλθουν ριζικές κυκλοφοριακές αλλαγές, με σημαντικότερη την αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου (θα αποτελέσει την είσοδο της πόλης), αλλά και τη μετατόπιση της κυκλοφοριακής ζήτησης στους νέους κόμβους.
Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος του ωραιότερου και κεντρικότερου δρόμου της Πάτρας, με την ταυτόχρονη πλήρη ανάπλασή της αναμένεται να δώσει νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, αναβαθμίζοντάς το.
Εντάσσεται δε στην συνολική ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, έργο που αναμένεται να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ και το οποίο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση από την περιοχή της άνω πόλης μέχρι το νέο αρχαιολογικό μουσείο.
Σύμφωνα πάντως με την κυκλοφοριακή μελέτη που έχει στα χέρια της η δημοτική αρχή δεν φαίνεται να επηρεάζεται κυκλοφοριακά η συγκεκριμενη περιοχή.Όπως προκύπτει από τις πρώτες μελέτες ο κυκλοφοριακός φόρτος που θα αφαιρεθεί από την Μαιζώνος θα μετακινηθεί κυρίως προς την οδό Κορίνθου, την Όθωνος Αμαλίας και τη Ρήγα Φεραίου στο τμήμα πριν την πεζοδρόμηση. Οι κάθετοι δρόμοι που θα εξυπηρετούν αυτές τις πορείες και θα τροποποιείται σημαντικά ο φόρτος τους θα είναι η Ζαΐμη (θα μειωθεί ανατολικά της Μαιζώνος και θα αυξηθεί δυτικά), η Αράτου (θα αυξηθεί), η Κολοκοτρώνη (θα αυξηθεί ανατολικά και θα μειωθεί δυτικά), η Ερμού (θα μειωθεί), η Γούναρη (κυρίως θα αυξηθεί δυτικά της Μαιζώνος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...