Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Σε κλίμα έντασης το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ της κατάργησης πιάτσας ΤΑΞΙ..!

Επίθεση της Δικηγόρου Χρυσας Ντιντή που χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» της υπόθεσης τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Όπως κατέγραψε τοtrikalanews.gr το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων χθες το βράδυ, κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε

θετικά προς την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για την κατάργηση πιάτσας ταξί επί της οδού Κανούτα, η οποία είχε δημιουργηθεί το …1985.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποδέχθηκε ουσιαστικά την σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τρικκαίων που στηρίχθηκε σε εισήγηση της Πολεοδομίας του Δήμου.
«Είμαστε εδώ για την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και το θέμα είναι …τυπικό», ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ζητώντας την θετική γνωμοδότηση του Σώματος υπέρ της κατάργησης της συγκεκριμένης πιάτσας.

Με την θέση του Δημάρχου, τάχθηκε και η Νομική Εκπρόσωπος του Δήμου, που επιχείρησε να καθησυχάσει τους Δημοτικούς Συμβούλους μετά την δικαστική απόφαση που «παγώνει» ουσιαστικά τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

Στο ακροατήριο και οι …οικογένειες ιδιοκτητών ΤΑΞΙ που ζητούσαν να μην καταργηθεί η πιάτσα καθώς την ζητούν μετά την απόσχισή τους από τα «Ράδιο Ταξί» με την Νομική Εκπρόσωπό τους Χρύσα Ντιντή, να προειδοποιεί τους Δημοτικούς Συμβούλους ότι προβαίνουν σε «παράβαση καθήκοντος» και να χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο ως «ηθικό αυτουργό της υπόθεσης» με τον τελευταίο να αποχωρεί επιδεικτικά από την αίθουσα…

«Είναι δικαίωμα του Δήμου να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει» η αντίδραση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλη Μπάρδα στα λεγόμενα της κ. Ντιντή με την Δικηγόρο να μην θεωρεί «κέντρο της πόλης» την πιάτσα ΤΑΞΙ  που δημιουργήθηκε έξω από τον Άγιο Στέφανο επί της οδού Στρατηγού Σαράφη.

«Δίκιο είναι το …δίκιο των εργαζομένων και δηλώνουμε και ανυπακοή στο αστικό σύστημα αλλά δεν δεχόμαστε ότι κάνουμε παράβαση καθήκοντος και εμείς αποφασίζουμε που είναι το κέντρο της πόλης» ανέφερε ο Κώστας Τάσιος από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Την αναζήτηση «εναλλακτικής λύσης» ζήτησε ο Γιώργος Μητσιούλης, ενώ για ακόμη μια φορά επισημάνθηκε πως το καλύτερο σύστημα λειτουργίας για τις πιάτσες ΤΑΞΙ είναι το «ρουλεμάν» κάτι όμως που δεν εφαρμόζεται ώστε να έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ την ευκαιρία στο μεροκάματο…

«Η υπόθεση δεν είναι για …δικαστήρια, πρέπει να υπάρχει πιάτσα για τα «κοινά ΤΑΞΙ» άσχετα αν ενσωματώθηκαν στα ΄΄ράδιο ΤΑΞΙ΄΄ και την παράβαση καθήκοντος ήδη την έχετε διαπράξει αποφασίζοντας την δημιουργία πιάτσας στον Άγιο Στέφανο καθ΄ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων σας. Αν θέλετε να είστε νομοταγείς ξέρετε ότι πρέπει να καταργήσετε άλλες πιάτσες και όχι αυτή της ΄΄Κανούτα΄΄ . Έρχεται ΄΄ομήρους΄΄ αυτούς τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ που κατά παράβαση διεθνών συμβάσεων, τους αποκλείεται από το δικαίωμα για εργασία», ανέφερε η κ. Ντιντή.

«Εμείς γνωμοδοτούμε, τα υπόλοιπα είναι θέμα δικαστηρίων», απάντησε ο κ. Μπάρδας με τους παρόντες ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ να φεύγουν νευριασμένοι με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνουν λόγο για «συμφέροντα που τους στερούν το μεροκάματο» και να επιτίθενται σε Δημοτικούς Συμβούλους έξω από την αίθουσα με φράσεις «έχετε γεμάτες τις …τσέπες και δεν μπορείτε να καταλάβετε τι είναι να περιμένεις 5 ώρες στην πιάτσα για να πάρεις 3,5 ευρώ»…

Η κατάσταση είναι έκρυθμη, μεταφέρεται στην …Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για απόφαση ενώ υπάρχει πάντα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, που ο Δήμος Τρικκαίων υποχρεώθηκε προσωρινά να διαμορφώσει χώρο στάθμευσης ΤΑΧΙ επί της οδού Κανούτα και την απομάκρυνση των μεταλλικών στοιχείων στήριξης ποδηλάτων.



ΠΗΓΗ: http://www.trikalanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...