Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Αχαΐα: Παραμένει σε αδιέξοδο η μεταφορά μαθητών..!

Σε αδιέξοδο εξακολουθεί να κινείται η διαδικασία του διαγωνισμού για τα 2.000 μαθητικά δρομολόγια, τα οποία θα πρέπει να ξεκινήσουν να εκτελούνται από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Δυτική Ελλάδα.
Στη διάρκεια 5ωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει τελική συμφωνία με τους μεταφορείς (ταξί, λεωφορεία) σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται στη διαδικασία, σε εφαρμογή και σχετικών αποφάσεων του υπουργείου Εσωτερικών.
Η Περιφέρεια επιχειρεί εδώ και ένα δίμηνο περίπου να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός νέου Δυναμικού Συστήματος Αγορών με 4ετή ισχύ, που έχει ως προϋπόθεση τη δημιουργία Μητρώου Πιστοποιημένων Μεταφορέων.
Στόχος είναι, ειδικά για την Αχαΐα, φέτος να προκηρυχθούν με βάση το νέο Δυναμικό Σύστημα 218 δρομολόγια λεωφορείων και 875 δρομολόγια ταξί, όπως γράφει ο Πάνος Σακελλαρόπουλος στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ".
Παρά το γεγονός ότι η σχετική συζήτηση, μετά την πρώτη παράταση, έπρεπε να λήξει από τις αρχές Αυγούστου, στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε νέα αντίδραση από τα σωματεία των ταξί που καταγγέλλουν ότι, με βάση τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, θα απολέσουν πάνω από τα μισά δρομολόγια.
Από πλευράς του περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα, ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να δοθεί ένα ακόμη δεκαήμερο προθεσμία στους ενδιαφερομένους να καταθέσουν τις προτάσεις τους, προκειμένου για το νέο σχολικό έτος 2016-2017 να εφαρμοστεί ένα μικτό σύστημα σε σχέση με τους διαγωνισμούς που πρόκειται να ανοίξουν ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα "ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...