Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΦΩΤΟ: "Ναυμαχία" ταξί - λεωφορείων στο λιμάνι Κατακόλου..!

Ένταση και επεισόδια μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και «ανεξάρτητων» τουριστικών λεωφορείων
Του Γιάννη
Σπυρούνη
Η δίχως έλεγχο παρουσία μέσων που μεταφέρουν τουρίστες από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία, μέσα στο χώρο του λιμένα, έφερε εντάσεις χθες το πρωί. Η κατάσταση ήταν από καιρό τεταμένη με τους ιδιοκτήτες ταξί να διαμαρτύρονται για τα τουριστικά λεωφορεία – πέραν εκείνων των οργανωμένων εκδρομών των ναυτιλιακών εταιριών – που με χαμηλό αντίτιμο μεταφέρουν τουρίστες στην Ολυμπία. 
Οι ιδιοκτήτες ταξί απέκλεισαν την έξοδο του λιμένα σε αυτά τα λεωφορεία υποστηρίζοντας πως αν και είχαν προκρατήσεις για να παραλάβουν πέντε δέκα άτομα, έφευγαν σχεδόν γεμάτα, κατηγορώντας τους εμπλεκόμενους για άγρα πελατών. Η θέση των συγκεκριμένων λεωφορείων είχε καθοριστεί στο χώρο της μαρίνας Κατακόλου, όμως τελευταία λόγω των έργων και της λειτουργίας του χώρου ως εργοταξίου, είχε επιτραπεί η είσοδος στο λιμένα, πάντα με τον έλεγχο της Λιμενικής Αρχής.
Για αρκετή ώρα χθες επικράτησε μεγάλη ένταση με αντεγκλήσεις την στιγμή που οι τουρίστες που αποβιβάζονταν στο λιμάνι του Κατακόλου παρακολουθούσαν με έκπληξη τα όσα διαδραματίζονταν. Οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν αποκλείσει την έξοδο και εμπόδιζαν τα λεωφορεία να φύγουν από το λιμάνι. Στο πλευρό τους βρέθηκαν και αρκετοί ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στο σημείο. 
Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων που εκμεταλλεύονται τα συγκεκριμένα λεωφορεία μεταφοράς των τουριστών με σχετικά χαμηλό αντίτιμο προς και από την Ολυμπία, είχαν έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τους ταξιτζήδες, ενώ στο σημείο βρισκόταν δύναμη του Λιμεναρχείου Κατακόλου αλλά και της Αστυνομίας. Το μεσημέρι η κατάσταση εκτονώθηκε με τους εκπροσώπους των ταξιτζήδων να μεταβαίνουν στο Δήμαρχο Πύργου για να ζητήσουν εξηγήσεις για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. 
Κατηγορούν τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, πως κωλυσιεργεί και δεν προχωρά στη διαγράμμιση του χώρου της μαρίνας όπου πρέπει να σταθμεύουν τα συγκεκριμένα λεωφορεία. Από την πλευρά της διοίκησης επισημάνθηκε πως το έργο της διαγράμμισης που έπρεπε να γίνει από το δήμο, προχωρά με την ανάθεση της μελέτης σε ιδιώτη μηχανικό. Παράλληλα τονίστηκε πως την ευθύνη της αστυνόμευσης του λιμένα για τα θέματα που προέκυψαν σχετικά με το αν υπάρχει ή όχι άγρα πελατών από τα συγκεκριμένα τουριστικά λεωφορεία, την ευθύνη έχει το Λιμεναρχείο Κατακόλου και όχι το Λιμενικό Ταμείο.
Κρητικός: «Παρανομούν και υπάρχουν σκοπιμότητες»
Καταγγελτικός απέναντι στη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου ήταν ο πρόεδρος σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Πύργου Δημήτρης Κρητικός. Όπως δήλωσε «… κινητοποιούμαστε ενάντια στην παρανομία. Ενάντια στο Λιμενικό Ταμείο το οποίο δεν κάνει τη δουλειά του και έχει καταστρέψει το λιμάνι. Το Λιμενικό Ταμείο υποχρεούται τα λεωφορεία που είναι εκτός κρουαζιέρας με προκράτηση, τα λεγόμενα  voucher, να κάνουν τη δουλειά τους, από εκεί στη μαρίνα. 
Όσο γίνονταν τα έργα και ήταν εργοτάξιο, εντάξει ήταν μέσα. Τώρα έχουν τελειώσει τα έργα και εδώ και δύο μήνες έχει παραδοθεί η μαρίνα. Θα έπρεπε να είναι τα λεωφορεία εκεί. Βλέπω ότι δεν πάνε εκεί, αλλά αντιθέτως πολλαπλασιάζονται, βλέπω ιδιοτέλεια, βλέπω συμφέροντα. Παρανομούν αλλά δυστυχώς δεν τους αγγίζει κανείς αυτούς. Καταστρέφουν τον τόπο μας, καταστρέφουν εμάς. 
Αυτή η κινητοποίηση ήταν αυθόρμητη. Ζητούν οι συνάδελφοι που έχουν εξαγριωθεί, να κάνουμε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. Αυτό είναι μια προειδοποίηση. Θα κάνουμε συνέλευση και θα κάνουμε περαιτέρω κινητοποιήσεις, γιατί βλέπουμε ότι μερικούς ο νόμος δεν τους αγγίζει. 
Νομίζουν πως είναι ο νόμος και μπορούν να καταστρέφουν μερίδες πολιτών νόμιμων που πληρώνουν φόρους, υπέρ κάποιων άλλων που δεν πληρώνουν τίποτα. 
Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες ληστεύονται, υπέρ των δημοσίων. Και αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν πόλεμο ενάντια στον ελεύθερο επαγγελματία που τους ζει και καταστρέφουν και τον τόπο μας. Έχουν διαμαρτυρηθεί και τα κρουαζιερόπλοια για αυτό, δύο εταιρίες» είπε μεταξύ άλλων και σχολίασε πως τα όσα συμβαίνουν δημιουργούν υπόνοιες ύπαρξης συμφερόντων.
Αντωνόπουλος: «Θα λυθούν τα προβλήματα»
Ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤ Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος δήλωσε πως το συγκεκριμένο πρόβλημα προϋπήρχε και σχολίασε ότι όσοι κατηγορούν περί σκοπιμοτήτων τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου, έχουν και την ευθύνη των λόγων τους. «Ο χώρος της μαρίνας είχε παραχωρηθεί στην εταιρία που εκτέλεσε το έργο ανάπλασης, για την ανάπτυξη του εργοταξίου τους και μετά από αυτή τη διαδικασία έπρεπε να γίνουν κάποιες επισκευές και επιβάλλεται να γίνουν κάποιες διαγραμμίσεις ώστε να λειτουργήσει πάλι ως χώρος στάθμευσης, όπως είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη διοίκηση. 
Είναι μια χρονοβόρα διαδικασία δεδομένου ότι το Λιμενικό Ταμείο δεν διαθέτει δική του Τεχνική Υπηρεσία. Έχουμε απευθυνθεί στις υπηρεσίες του Δήμου, αντιλαμβάνεστε ότι και ο δήμος έχει να εξυπηρετήσει 47 Τ.Κ και την πόλη και κάποιες καθυστερήσεις υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή, για να βοηθήσουμε την κατάσταση, έχουμε αναθέσει σε ιδιώτη μηχανικό να κάνει τη διαγράμμιση και ελπίζουμε να είναι ολοκληρωμένη σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μεταφερθούν εκεί τα λεγόμενα vouchers λεωφορεία (αυτά που λειτουργούν με καταστάσεις επιβατών). Βέβαια, έχει γίνει κατάχρηση του όρου voucher από πολλούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή» είπε ο κ. Αντωνόπουλος και σχολίασε πως το θέμα της αστυνόμευσης αφορά τη Λιμενική Αρχή. 
«Υπάρχουν προβλήματα εκατέρωθεν, και από τους καταγγέλλοντες και από τους καταγγελλόμενους και ελπίζω ότι θα λυθούν σύντομα» συμπλήρωσε και τόνισε πως με την επέκταση των ορίων εφαρμογής των μέτρων ασφάλειας βάσει του ISPS Code θα λυθούν πολλά ζητήματα, με τη φύλαξη και την τάξη στον λιμένα. Παράλληλα θα εφαρμοστούν οι κανονιστικές διατάξεις και η κυκλοφοριακή μελέτη όπως έχουν εγκριθεί.
katakolo tax2
katakolo tax3
katakolo tax4
katakolo tax5
katakolo tax6
katakolo tax7
katakolo tax8
katakolo tax9
katakolo tax10
katakolo tax11
katakolo tax12

ΠΗΓΗ: http://www.ilialive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...