Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Καταργεί την πιάτσα ταξί στην οδό Κανούτα η δημοτική αρχή μετά τη δικαστική απόφαση υπέρ των ταξιτζήδων..!

Την κατάργηση της παλιάς πιάτσαας ταξί επί της οδού Κανούτα, μεταξύ κεντρικής πεζογέφυρας και γέφυρας Ασκληπιού
εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τρίτη 23 Αυγούστου η δημοτική αρχή μέσω της σχετικής γνωμοδότησης της αρμόδιας υπηρεσίας.
Οπως είχε αποκαλύψει το trikaladay οι 10 ταξιτζήδες που είχαν απποσχιστεί από το σωματείο των ράδιο ταξί δικαιώθηκαν δικαστικά με το δικαστήριο να υποχρεώνει το Δήμο να τους παραχωρήσει την προαναφερόμενη πιάτασ.
Ωστόσο ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου όταν πληροφορήθηκε τη δικαστική απόφαση, ε΄.ιχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να την εφαρμόισει και φέρνει τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για κατάργηση της πιάτας.
Ακολουθεί απόσπασμα της εισήγησης της αρμόδιας υπηρεσίας

«Η υπ’ αριθμ. 44/2016 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Τρικάλων (διαδ.Ασφαλ.μέτρων) υποχρέωσε προσωρινά τον Δήμο Τρικκαίων να διαμορφώσει χώρο στάθμευσης επιβατικών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης ταξί στην μη καταργημένη θέση επί της οδού Κανούτα και την απομάκρυνση των μεταλλικών στοιχείων στήριξης ποδηλάτων.
Σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 εδ.β. του π.δ 244/1987 «Η στάση ή η στάθμευση των αυτοκινήτων ταξί και αγοραίων για την εξυπηρέτηση του κοινού επιτρέπεται: Σε σημεία οδοστρώματος ή πλατειών που επιτρέπεται η στάση ή η στάθμευση και εφόσον τα σημεία αυτά απέχουν από ορατό σταθμό αυτοκινήτων ταξί (πιάτσα) απόσταση μεγαλύτερη των πενήντα (50) μέτρων.»
Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ. 2 Ν. 2696/99 (ΚΟΚ) και Ν. 3542/2007 (Τροποποιητικές διατάξεις του ΚΟΚ) :
«…H στάση ή στάθμευση oχήματoς απαγoρεύεται:
α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές…»
ια) «…Στις εισόδoυς και εξόδoυς των πεζόδρoμων ως και πάνω σ’ αυτoύς…»
Η τοποθέτηση της εν λόγω πιάτσας οδηγών ταξί στο συγκεκριμένο χώρο επί της οδού Κανούτα έρχεται σε αντίθεση με τις ως άνω διατάξεις, πρώτον γιατί η απόσταση μεταξύ των υπαρχόντων πιατσών ταξί επί των οδών Όθωνος και Αμαλίας και της οδού Κανούτα είναι μικρότερη των 50 μέτρων, μέχρι την πεζογέφυρα του Ασκληπιού, δεύτερον γιατί στον εν λόγω σημείο, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων,
αφού διαμορφώνεται (η πιάτσα) μεταξύ των δύο υφιστάμενων, στις δύο πεζογέφυρες, διαβάσεων πεζών χωρίς να υπάρχει διαθέσιμος χώρος, λόγω της μη τήρησης της ορατής απόστασης των πενήντα (50) μέτρων, παρακωλύοντας την εύρυθμη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο ήδη επιβαρυμένο κέντρο της πόλης και ανατρέποντας τον πολεοδομικό σχεδιασμό αυτής.
Κατόπιν τούτων και για όλους τους παραπάνω λόγους,
ε ι σ η γ ο ύ μ α σ τ ε και π ρ ο τ ε ί ν ο υ μ ε
Την κατάργηση της πιάτσας ταξί, η οποία είχε δημιουργηθεί με την υπ’ αριθμ. 1810/06.03.1985 απόφαση του τότε Νομάρχη Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...