Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Απαιτείται νέα ρύθμιση για την ειδική άδεια οδήγησης ΤΑΞΙ σε αποστράτους..!

Πληροφόρηση σχετικά με την χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ) αυτοκινήτου σε
αποστράτους παρείχε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μετά από σχετική ερώτηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΠΣΑΕΜΘ‏).

Ειδικότερα σχετικά με τα θέματα της ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου, γίνεται γνωστό ότι για να χορηγηθεί ή ανανεωθεί η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, ο υποψήφιος απαιτείται να μην έχει συνταξιοδοτηθεί ως άμεσα ασφαλισμένος από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο ή από το Δημόσιο. 


Η ως άνω διάταξη του ν.4070/2012 που ορίζει κατά τρόπο ειδικό τους δικαιούχους ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου υπερισχύει, λόγω της ειδικότητας της και του ειδικού σκοπού που εξυπηρετεί,  περί συνταξιοδοτικών θεμάτων δεδομένου ότι, σύμφωνα με τους πάγιους κανόνες ιεράρχησης της τυπικής ισχύος των νομοθετικών διατάξεων, οι ειδικές διατάξεις υπερισχύουν τυχόν αντίθετων γενικών διατάξεων. 

Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι προκειμένου να καταστούν οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι δικαιούχοι ειδικής άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση, ήτοι τροποποίηση ή κατάργηση των σχετικών ισχυουσών διατάξεων του ν.4070/2012 όπως ισχύει.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...