Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ: Στόλο από ταξί υδρογόνου αποκτά το Παρίσι..!

Η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα (COP21) που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Παρίσι είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παρουσιάσουν
μοντέλα που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον με εκπομπές ρύπων. Μία από αυτές είναι η Hyundai και τοix35 Fuel Cell είναι το πρώτο αυτοκίνητο υδρογόνου που βγήκε σε μαζική παραγωγή και διατέθηκε στην Ευρώπη.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ
Η Hyundai παρέδωσε πέντε ix35 Fuel Cell στη νέα εταιρεία ηλεκτρικών ταξί με έδρα τη γαλλική πρωτεύουσα, τη STEP. Η ενέργεια αυτή συνέπεσε χρονικά με τη λειτουργία του πρώτου σταθμού ανεφοδιασμού σε υδρογόνο στο Παρίσι. Στόχος των γαλλικών αρχών είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να κυκλοφορούν εκατοντάδες ταξί υδρογόνου στην ευρύτερη περιοχή της «πόλης του φωτός», τα οποία θα εξυπηρετούνται από όλο και αυξανόμενο αριθμό πρατηρίων.
Η κορεάτικη εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία στο Παρίσι αντιπροσωπεία που θα εξειδικεύεται στο σέρβις των ταξί υδρογόνου. Υπολογίζεται ότι τα ix35 Fuel Cell θα εξοικονομούν ετησίως (σε σχέση με πετρελαιοκίνητα ταξί) περί τους 70 τόνους CO2.
Πλέον κυκλοφορούν στην Ευρώπη περισσότερα από 250 ix35 Fuel Cell. Η διαδικασία ένωσης του υδρογόνου με το οξυγόνο παράγει ηλεκτρισμό, που δίνει ζωή στο μοτέρ ισχύος 136 ίππων, ενώ στο περιβάλλον εκπέμπεται μόνο καθαρό νερό, σε μορφή ατμού. Η αυτονομία αγγίζει τα 600 km και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 160 km/h. Μέχρι τα τέλη του 2015, το ηλεκτρικό της Hyundai θα είναι διαθέσιμο προς αγορά η μίσθωση σε 13 ευρωπαϊκές χώρες.
Δείτε ΕΔΩ το Tucson Fuel Cell (όπως ονομάζεται στις ΗΠΑ) να επιτυγχάνει ρεκόρ ταχύτητας για SUV υδρογόνου, στην αποξηραμένη λίμνη Σόγκι, στη νότια Καλιφόρνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...