Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΕΒΕΣΝΑ με αποφάσεις Δ.Σ. 21/12/2015..!

Πάτρα
21/12/2015
                           
                                                                       ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ








ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mailoebesna1@otenet.gr


ΘΕΜΑ: Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ.
           
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και μεταξύ των τακτικών θεμάτων της ημερησίας διάταξης  συμπεριλαμβάνονταν και τα  παρακάτω τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, τα οποία συζητήθηκαν διεξοδικά και πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1ον:  Δημοτικά τέλη  έτους 2016:
Ο Δήμος με την απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου της  7/12/2015 κινείται στη σωστή κατεύθυνση, όσον αφορά τη μείωση των συντελεστών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, είναι κοινωνική πολιτική που τη χαιρετίζουμε και την επικροτούμε όλοι.  Όσον αφορά όμως την αύξηση των συντελεστών για κάποιεςεπιχειρήσεις που τις κατατάσσει στις «μεγάλες», όπως μεταφορικές  εταιρείες, μεταφορικοί συνεταιρισμοί, ΚΤΕΛ, συνεργεία βαρέων οχημάτων, επιχειρήσεις εμπορίας οικοδομικών υλικών, επεξεργασίας μαρμάρου  κ.ά., που η λειτουργία τους προϋποθέτει την ύπαρξη μεγάλων εγκαταστάσεων και  αποθηκευτικών χώρων, μας βρίσκει αντίθετους. Εξάλλου οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μέσα από  διαβούλευση, στην οποία δεν κληθήκαμε να συμμετάσχουμε. Οι επιχειρήσεις που αναφέραμε παραπάνω δεν είναι βιομηχανίες, είναι πολύ μικρές, μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλάδων που ανήκουν στην Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. και θίγονται άμεσα από την αύξηση αυτή. Πολλές εξ αυτών βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία,  την τελευταία 5ετία  της βαθιάς  κρίσης, κάποιες είναι προβληματικές με μεγάλες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, και δεν είναι δυνατό να αντέξουν τη στιγμή που από τη μία δέχονται τη φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και από την άλλη την επιθετική πολιτική της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αύξηση των  δημοτικών τελών.  Κάποιες θα κλείσουν παρασύροντας στην ανεργία τους εργαζόμενους τους.
   Το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΝΑ αποφάσισε ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου  η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου να τροποποιηθεί.

 2ον:  Ασφαλιστικό –Κινητοποιήσεις
       Εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό  που προβλέπεται για τις αρχές του 2016 , και  όπως φαίνεται κατ΄ εντολή των δανειστών θα επιφέρει  ακόμη περαιτέρω μείωση στις συντάξεις και  αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ να είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις,  σε σύμπνοια και συνεργασία με τους όλους όσους θίγονται από την  προσπάθεια κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας. Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας τεκμηριωμένα, εφόσον γίνει διαβούλευση και κληθούμε να συμμετέχουμε.

3ον: Εγκατάσταση μηχανημάτων POS στις επιχειρήσεις:
          Η οριζόντια εφαρμογή του μέτρου αυτού, δηλαδή η εγκατάσταση των  μηχανημάτων αποδοχής χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (POS), για όλες τις επιχειρήσεις και για όλες τις συναλλαγές, ειδικά για τις επιχειρήσεις που  οι συναλλαγές με τους πελάτες αφορούν  πολύ μικρά ποσά, δεν εξυπηρετεί τη μικρή επιχείρηση  με χαμηλούς τζίρους, αφού την αποκλείει  από τις εισπράξεις και της στερεί οποιαδήποτε ρευστότητα, ενώ ταυτόχρονα την επιβαρύνει με προμήθειες και κόστος εγκατάστασης.  Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να δεχτούμε την οριζόντια εφαρμογή αυτού του μέτρου (για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπούμε).


Για το ΔΣ
                       
               Ο                                                               Ο
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΕΝΤΖΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...