Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΦΩΤΟ: Αίγυπτος: «Ροζ» υπηρεσία ταξί μόνο για γυναίκες σαν όπλο κατά των βιασμών..!

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ το 99% των περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης σημειώνεται σε ταξί ή μέσα μαζικής μεταφοράς

Ένα ροζ όπλο επιστρατεύεται στην Αίγυπτο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN οι γυναίκες στην Αίγυπτο, όπου σημειώνονται δεκάδες περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, επιχειρούν να προστατεύσουν τις γυναίκες θέτοντας σε εφαρμογή μία υπηρεσία ταξί… ροζ.

Η εταιρία «Pink Taxi» που ιδρύθηκε από την Ριμ Φαουάζι προσφέρει ασφαλή μεταφορά σε γυναίκες από γυναίκες οδηγούς στο Κάιρο, σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν νέα επεισόδια κακοποίησης, τα περισσότερα εκ των οποίων και σε ποσοστό της τάξης του 99% σημειώνονται είτε σε ταξί, είτε στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Διαπίστωσα ότι ήταν απαραίτητος ένας ασφαλής τρόπος μεταφοράς για τις γυναίκες και άρχισα να σκέφτομαι πώς θα μπορούσα να συνεισφέρω», δήλωσε η Φαουάζι.



Όταν τελικά κατέληξε στην ιδέα της εταιρίας, αποφάσισε να προσλάβει γυναίκες οδηγούς, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις: να έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση, να μιλούν Αγγλικά και να έχουν τουλάχιστον διετή εμπειρία πίσω από το τιμόνι στους δρόμους του Καΐρου.

Τα αυτοκίνητα, τα οποία είναι βαμμένα ροζ, φέρουν GPS και κάμερα, καθώς και ειδικό κουμπί SOS που μπορεί να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο και να σημάνει «συναγερμό» στα κεντρικά γραφεία του «Pink Taxi» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Φαουάζι στόχος της ήταν να δώσει στις γυναίκες του Καΐρου εργασιακές ευκαιρίες, αλλά και να προστατεύσει τις γυναίκες από τον βιασμό.

«Οι γυναίκες δε μπορούν να βρουν δουλειά εύκολα. Ο ιδιωτικός τομέας και οι επιχειρήσεις προτιμούν άνδρες και υπάρχουν πολλές δουλειές που οι γυναίκες μπορούν να κάνουν», εξήγησε, προσθέτοντας ότι όταν η υπηρεσία της ξεκίνησε δέχθηκε αντιδράσεις.

«Πολλοί άνδρες δεν ήθελαν οι κόρες τους να δουλεύουν σαν οδηγοί ταξί, καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες οδηγοί είναι άνδρες», είπε, αλλά συμπλήρωσε ότι μόλις η διαφήμιση της εταιρίας της άρχισε να αναρτάται σε κοινωνικά δίκτυα και να προβάλλεται στην τηλεόραση, πολλά ήταν τα βιογραφικά που έλαβε από επίδοξες οδηγούς ταξί. Από αυτές, επέλεξε 52 γυναίκες, οι οποίες έπειτα από δύο μήνες εκπαίδευσης πέρασαν πίσω από το τιμόνι, έθεσαν σε λειτουργία το ταξίμετρο και έκαναν τις πρώτες κούρσες τους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΗΕ το 2013, το 99,3% των γυναικών έχουν πέσει θύματα παρενόχλησης, το 96,5% από αυτές δήλωσε ότι ήταν σωματική παρενόχληση και το 95,5% ότι επρόκειτο για λεκτική παρενόχληση. 


ΠΗΓΗ: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...