Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αυτόνομα ταξί χωρίς οδηγό ετοιμάζει η Uber..!

Η περιβόητη εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή κλήσης ταξί μέσω smartphone, Uber, που πρόσφατα δραστηριοποιήθηκε και στη χώρα μας,
ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα σε ειδικές εγκαταστάσεις στο Pittsburg των ΗΠΑ, με σκοπό την ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων, ρομποτικών οχημάτων που θα κινούνται χωρίς οδηγό, σύμφωνα με πηγές από το εσωτερικό της εταιρείας.   

Σύμφωνα με την είδηση, που μετέδωσε το έγκυρο τεχνολογικό σάιτ TechCrunch, ήδη στελέχη της Uber έχουν επιστρατεύσει πάνω από 50 επιστήμονες ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, που βρίσκεται πίσω από μεγαλεπίβολα project, όπως το ρομποτικό όχημα Mars Rover της NASA, με σκοπό την περαιτέρω έρευνα στα ρομποτικά ταξί.   

Τη χρηματοδότηση του νέου φιλόδοξου project της Uber, που στο παρελθόν έχει γίνει αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού για τις ανορθόδοξες πρακτικές της, θα αναλάβει αποκλειστικά η ίδια η εταιρεία, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι φτάνει τα 40 δισ. δολάρια. Προ ολίγου μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε μέσω post την στρατηγική συνεργασία της με το εν λόγω Πανεπιστήμιο, επιβεβαιώνοντας τα όσα εικάζοντα.    

To Bloomberg και πολλά ακόμα ειδησεογραφικά δίκτυα ανέφεραν ότι η είδηση προκάλεσε σεισμό στην Google, εκπρόσωποι της οποίας φέρεται να δήλωσαν ότι κι εκείνη ετοιμάζει στόλο αυτόνομων ταξί, αφού εξερευνά εκτενώς τον χώρο των αυτο-οδηγούμενων οχημάτων, εδώ και αρκετό καιρό. Μια είδηση την οποία έσπευσε να διαψεύσει η εταιρεία. 

ΠΗΓΗ: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...