Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΘΡΟ Του Βασίλη Μαραγκάκη, ταμία του ΣΑΤΑ: Οποιαδήποτε μεταφορά με ταξί δεν μας χαρίζεται, αλλά δικαιωματικά και νόμιμα μας ανήκει..!

Στην εποχή του απόλυτου ανταγωνισμού στον τομέα των μεταφορών με ταξί , εμείς οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές  πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα του εφήμερου και
αγνοούμε τις βασικές αρχές της δουλειάς μας. Ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε μεταφορά με ταξί δεν μας χαρίζεται , αλλά δικαιωματικά και νόμιμα μας ανήκει. 
Είμαστε σε αυτό το επάγγελμα πολύ πριν εμφανιστούν μεσάζοντες και τυχοδιώκτες. Πληρώσαμε πολύ ακριβά το τίμημα της αγοράς μιας άδειας ταξί για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα.
Η  uber και κάθε παρόμοια εταιρία, με πρόσχημα την διευκόλυνση στην ανεύρεση πελατών, μας παίρνει  ουσιαστικά το κέρδος μας. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, δουλεύουμε γι αυτούς και την κερδοφορία τους. Γινόμαστε ένα γρανάζι για την επιχείρησή τους το οποίο όποτε θελήσουν το πετάνε ή το αντικαθιστούν. Γινόμαστε συνεργοί στην προσπάθεια αφανισμού του παραδοσιακού τρόπου μεταφοράς προσώπων. Γιατί αυτός είναι ο πραγματικός στόχος. 
Η πίεση για την χαλάρωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις υπηρεσίες ταξί σε όλο τον κόσμο.  Είναι ανεπίτρεπτο, ιδιοκτήτες ταξί με πολλά χρόνια στο χώρο, να γίνονται συνεργάτες και υπάλληλοι τέτοιων εταιριών.  Είναι κατάντια, για να πάρουν ως δώρο εγγραφής  ένα κινητό τηλέφωνο να ξεχνούν τόσους αγώνες που έχει κάνει ο κλάδος για να καταφέρει  να σταθεί όρθιος.
Δεν είμαι από αυτούς που αποκλείουν την τεχνολογία από τη δουλειά μας. Τη θεωρώ κι εγώ σημαντική και αναγκαία . Πιστεύω όμως ότι μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να απομονώσουμε τους κερδοσκόπους κι αυτούς που μας βλέπουν  ως αναλώσιμους ,σε μια αγορά που υπάρχει , επειδή εμείς παλέψαμε, εμείς ματώσαμε, εμείς προστατέψαμε.
Το ταξί έχει αλλάξει. Παραμένει όμως στα δικά μας χέρια. Οφείλουμε να το προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Ναι, να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία και τις σύγχρονες εφαρμογές. Ας το κάνουμε όμως με το σωστό τρόπο. Με διαδικασίες καθαρές και νόμιμες. Η uber  έχει κυνηγηθεί σε κάθε πόλη που προσπάθησε να μπει. Έχει δεκάδες δικαστικές  υποθέσεις σε εκκρεμότητα. Είναι μια εταιρία-φάντασμα, χωρίς νόμιμη εκπροσώπηση στη χώρα μας και χωρίς  - ή  μυστική προς το παρόν - επαγγελματική στέγη.  Αν αυτή θεωρούν  οι συνάδελφοι ιδανική επιλογή συνεργασίας , τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...