Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Νικόλας Βαφειάδης: Το συγκλονιστικό περιστατικό που έζησε στο Αφγανιστάν..!

Ο πολεμικός ανταποκριτής Νικόλας Βαφειάδης μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη του περιέγραψε τον φόβο που ένιωσε με ένα περιστατικό που έζησε στο
Αφγανιστάν.
«Τους πραγματικούς κινδύνους δεν τους γνωρίζεις. Μπορεί να είναι μια νάρκη που θα ανατιναχτεί την ώρα που διασχίζεις το δρόμο με το αυτοκίνητο ή ένας ελεύθερος σκοπευτής. Η στιγμή που είδα το φιλμ της ζωής μου σε δευτερόλεπτα ήταν το 2001 στο Αφγανιστάν. Το καθεστώς των ταλιμπάν έχει σχεδόν καταρρεύσει και με μία μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα περνάμε από το Πακιστάν στο Αφγανιστάν. Φαντάσου ότι ακόμα κυμάτιζε η σημαία των ταλιμπάν. 
Μετά από ταλαιπωρία, βρισκόμαστε με ένα ταξί σε ένα συνοριακό χωριό. Πριν συνεχίσουμε για Καμπούλ, ο ταξιτζής μας ζητάει να σταματήσουμε στο σπίτι του, για να χαιρετήσει την οικογένειά του. Μόλις έφυγε, περικύκλωσαν το ταξί γύρω στα 200 άτομα με λασπωμένα πρόσωπα, οι περισσότεροι από αυτούς οπλισμένοι, και άρχισαν να κουνάνε το αυτοκίνητο. Ήμασταν τέσσερα άτομα. Ο ένας από εμάς βγαίνει γρήγορα με τον μεταφραστή για να ειδοποιήσει τον οδηγό του ταξί. 
Ένας από τους οπλισμένους λέει στο μεταφραστή "όπου σας βρούμε, θα σας σκοτώσουμε", χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα. Ο ταξιτζής, όμως, επέστρεψε αμέσως και μας υπερασπίστηκε: "Εγώ θα σας σκοτώσω αν τους πειράξετε. Είναι αδέλφια μου, φιλοξενούμενοί μου". Ουσιαστικά μας έσωσε. Λίγες ημέρες μετά μάθαμε πως οι ταλιμπάν στην ίδια διαδρομή σκότωσαν τέσσερις ξένους δημοσιογράφους», λέει στο περιοδικό People.


ΠΗΓΗ: http://www.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...