Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΛΑΡΙΣΑ: Ίδιες οι πιάτσες, περισσότερες οι θέσεις

Στον επανακαθορισμό, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, των χώρων στάθμευσης (πιάτσες) των ταξί στην πόλη της Λάρισας προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας,
κατόπιν συνεργασίας με την Ένωση Ιδιοκτητών «ΤΑΧΙ» Λάρισας, χωρίς ουσιαστικά να γίνουν χωροταξικές αλλαγές, παρά μόνο αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκινήτων σε ορισμένες πιάτσες.

Έτσι οι δύο πλευρές επαναβεβαίωσαν τις 22 πιάτσες που υπάρχουν στην πόλη και οι οποίες αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις επιβατικές ανάγκες και αναμένουν πλέον τόσο τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ, όσο και την επικύρωση από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Λαρισαίων, μαζί βεβαίως με ορισμένες παρεμβάσεις.

Για παράδειγμα στην πλατεία Λαού και για να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα των σταθμευμένων ταξί, τα οποία μέχρι σήμερα πάρκαραν στην οδό Ολύμπου και δημιουργούσαν προβλήματα στη ροή των υπόλοιπων αυτοκινήτων, αποφασίστηκε η δημιουργία άλλων 5 θέσεων στάθμευσης επί της οδού Βενιζέλου, απέναντι από το ΔΩΛ, 20 μέτρα από το σηματοδότη. Για να δημιουργηθεί όμως εκεί η δεύτερη πιάτσα θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να απαγορεύσει την στάθμευση των υπολοίπων ΙΧ. Επίσης και σε ορισμένα άλλα σημεία ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για τη σήμανση και τη διαγράμμιση του χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων.

Στις κεντρικές πιάτσες αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκινήτων ΤΑΧΙ στην Κεντρική πλατεία, στην οδό Παπακυριαζή (έναντι Στρατιωτικού Πρατηρίου) και στην οδό Κύπρου κοντά στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, ενώ στην Κουμουνδούρου (πρώην Νομαρχία) ελλείψει χώρου οι θέσεις των ταξί παραμένουν 8. 

Σχετικά με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα στις κεντρικές πιάτσες, οι ιδιοκτήτες ταξί υποστηρίζουν ότι «αυτό το φαινόμενο παρατηρείται αναπόφευκτα μόνο για κάποια λεπτά της μέρας, π.χ. στην Κεντρική πλατεία το μεσημέρι με το κλείσιμο της αγοράς και στη συνέχεια η κατάσταση ομαλοποιείται».Ακόμη στα ΚΤΕΛ αυξήθηκαν τα ταξί, ενώ στον ΟΣΕ τέσσερα ταξί θα βρίσκονται στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού και άλλες 16 θέσεις επί της οδού Πτολεμαίου.Όσον αφορά στο ΓΝΛ, προβλέπονται 10 θέσεις αυτοκινήτων επί της οδού Πετρόμπεη και Τσακάλωφ και 2 επί της οδού Ερυθρού Σταυρού. 

Τις βραδινές ώρες και επειδή η συγκεκριμένη είσοδος του Νοσοκομείου κλείνει το βράδυ, η πιάτσα θα μεταφέρεται επί της οδού Γεωργιάδου, με την υποχρέωση των οδηγών ταξί να μεριμνούν, όσο διαρκούν τα έργα να μην αποτελούν κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα. Σχετικά με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, η συγκεκριμένη πιάτσα δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία Περιφέρειας –Ένωσης Ιδιοκτητών Ταξί, αφού ο συγκεκριμένος χώρος παραχωρήθηκε από τη διοίκηση του ΠΠΝ.Σύμφωνα με την Ένωση Ιδιοκτητών Ταξί «ο επανακαθορισμός των χώρων στάθμευσης στην πόλη της Λάρισας είναι λειτουργικός, καλύπτει όλες τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, ενώ είναι αποδεκτός και από το σύνολο των μελών της».  

Γ. Ρούστας

ΠΗΓΗ: http://www.eleftheria.gr/i

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...