Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί του Λονδίνου..!

Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα δοκιμής των πρώτων ηλεκτροκίνητων μαύρων ταξί του Λονδίνου. Τα μοντέλα μηδενικών ρύπων σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται στη Μεγάλη Βρετανία και χρησιμοποιούν
ισχυρούς και σχεδόν εντελώς αθόρυβους ηλεκτροκινητήρες.
Τα Electric Metrocab μπορούν να μεταφέρουν έως επτά άτομα και ο εξοπλισμός τους περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πανοραμική ηλιοροφή, έγχρωμες οθόνες τηλεοράσεων και φορτιστές USB.

Στάνταρ είναι επίσης μία οθόνη αφής, ένα ψηφιακό σύστημα πολυμέσων και οι αεραναρτήσεις. Το νέο μοντέλο της Metrocab εξελισσόταν επί δέκα χρόνια και έχει διανύσει περίπου ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα στο πλαίσιο των δοκιμών του.
Η εταιρεία έχει καλέσει τους ταξιτζήδες του Λονδίνου να δοκιμάσουν το ηλεκτρικό μοντέλο υποβάλλοντας αίτηση μέσω του Διαδικτύου. Τον περασμένο Απρίλιο είχε δοκιμάσει το Electric Metrocab ο ίδιος ο δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Μπόρις Τζόνσον, που είχε δηλώσει εντυπωσιασμένος από το αυτοκίνητο και το είχε χαρακτηρίσει ως «Rolls Royce των ταξί».

Οι τιμές του ηλεκτροκίνητου ταξί θα είναι παρόμοιες με εκείνες των συμβατικών ‘’black cab’’, που κυκλοφορούν σήμερα στο Λονδίνο και κυμαίνονται γύρω στις 33.000 αγγλικές λίρες. Το νέο Metrocab εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και με έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, που λειτουργεί ως γεννήτρια παροχής ενέργειας για τα ηλεκτρικά μοτέρ. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα εξωτερικής φόρτισης των μπαταριών χάρη στην τεχνολογία Plug-in.

Το ηλεκτρικό ταξί μπορεί να διανύσει περίπου 80 χιλιόμετρα μόνον με τους ηλεκτροκινητήρες του, ενώ η αυτονομία του εκτοξεύεται στα 560 χλμ. με την υποστήριξη του μικρού βενζινοκινητήρα. Επίσης εκπέμπει λιγότερα από 50 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο και υπολογίζεται, ότι οι ιδιοκτήτες του θα έχουν περίπου 20 έως 40 λίρες όφελος την ημέρα από το χαμηλότερο κόστος χρήσης του.


ΠΗΓΗ: gazzetta.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...