Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση του υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Διαχειριστικών Αρχών ΕΣΠΑ..!

Δήλωση υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των
Διαχειριστικών Αρχών των Τομεακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ με αντικείμενο την τρέχουσα προγραμματική περίοδο (2007-2013) και την προετοιμασία της επόμενης (2014-2020)

Κ. Χατζηδάκης: «Μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών για το νέο ΕΣΠΑ, ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση περνούν αμέσως στη φάση της προετοιμασίας και της εφαρμογής. Γι’ αυτό το λόγο σήμερα το πρωί υπήρξε συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες, τώρα συνάντηση δική μου με τους επικεφαλής των διαχειριστικών αρχών και την Παρασκευή συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο.
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις, η έμφαση δίνεται στην έγκαιρη προετοιμασία της χώρας. Η νέα προγραμματική περίοδος δεν θέλουμε να είναι ένα ακόμη ΕΣΠΑ, αλλά ένα διαφορετικό ΕΣΠΑ. Έτσι κι αλλιώς από τους κοινοτικούς κανονισμούς έχει διαφορετική φιλοσοφία. Αλλά οφείλουμε και από την δική μας πλευρά, στους Έλληνες πολίτες, να προετοιμάσουμε ένα ΕΣΠΑ με προστιθέμενη αξία που θα πιάσει τόπο και θα αποτελέσει πράγματι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη φάση, στην περίοδο 2014 – 2020.
Την Παρασκευή μετά το υπουργικό συμβούλιο θα παρουσιάσουμε το συγκεκριμένο προγραμματισμό. Εν τω μεταξύ ο μαραθώνιος για το σημερινό ΕΣΠΑ συνεχίζεται. Τόσο στους περιφερειάρχες όσο και στις διαχειριστικές αρχές, επισημάναμε ότι δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μια μέρα στη μάχη για την απορρόφηση των κονδυλίων. Δεν θέλουμε απλά και μόνο να είμαστε παρατηρητές των στόχων που έχουν τεθεί. Αλλά να γίνει ένας έξυπνος προγραμματισμός, έτσι ώστε έργα που δεν προχωρούν να μην μένουν θεωρητικά ενταγμένα μέσα στο πρόγραμμα και άλλα έργα τα οποία μπορεί να παράγουν δαπάνες, να μην έχουν ενταχθεί.
Συμφωνήσαμε με τις διαχειριστικές αρχές να γίνουν μια σειρά από κινήσεις εγκαίρως, από την αρχή της χρονιάς, που θα ανεβάσουν ακόμα περισσότερο την απορρόφηση των πόρων της Ελλάδας. Ήδη η Ελλάδα κινείται πάνω από το μέσο όρο των απορροφήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αύριο πιστεύω θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό. Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε ήσυχοι ούτε μια μέρα.
Είναι ένα βασικό εργαλείο δουλειάς το ΕΣΠΑ στην προσπάθεια να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Είναι εντολή του Πρωθυπουργού να κάνουμε ό, τι περισσότερο μπορούμε και αυτή την ώρα εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δουλεύουν ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερώτηση: Χθες κ. Υπουργέ ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Μέργος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι θα πρέπει να ξαναδούμε τους κατώτατους μισθούς για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ποια είναι η θέση η δική σας; Ότι με μειώσεις μισθών μπορεί να έρθει η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα;

Κ. Χατζηδάκης: Έχει τοποθετηθεί το υπουργείο Οικονομικών και έχει κάνει και ειδικότερη τοποθέτηση στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω.    Σ’ αυτό είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...