Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Καλαμάτα: Κραυγή απόγνωσης από τους ιδιοκτήτες ταξί..!

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς η μείωση του τζίρου τους αγγίζει το 70%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί
Καλαμάτας Γιώργο Παπαδέα το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα, ειδικά για όσους έχουν το ταξί εξ ημισείας με άλλους. 

Για την αναδουλειά λέει ότι φταίει η δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ σε πτώση βρίσκεται και η αξία των αδειών ταξί. Άλλωστε για την ώρα έχουν παγώσει οι αγοραπωλησίες αφού όπως τονίζει δεν υπάρχει δουλειά για να προσελκύσει αγοραστές. 

«Ένα ταξί για να επιβιώσει χρειάζεται 40 έως 50 ευρώ ημερησίως για τα πετρέλαια και γύρω στα 14,5 ευρώ την ημέρα για το ΤΕΒΕ. Πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τις ασφαλιστικές τους εισφορές», αναφέρει. 

Το αποτέλεσμα της αναδουλειάς και της αβεβαιότητας είναι «μερικοί συνάδελφοι που βλέπουν ότι δεν θα ορθοποδήσουν, να φτάνουν σε σημείο να αλλάξουν επάγγελμα» δηλώνει. 

Όμως το γεγονός ότι η προσφορά και η ζήτηση είναι καθηλωμένες σε μηδενικά επίπεδα, λόγω της αναδουλειάς αλλά και της έλλειψης χρημάτων, έχει ως απόρροια το «πάγωμα» στις αγοραπωλησίες αδειών ταξί. Επιπλέον το ενδιαφέρον τυχόν αγοραστών έχει ατονήσει λόγω κορεσμού. 

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...