Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ο Αρμαγεδών Τώρα! Ερχεται κομήτης-γίγας καταπάνω μας το 2036..!


»Αποκάλυψη Τώρα!»: Δηλαδή το 2036! Τότε, στις 13 Απριλίου  2036  για την ακρίβεια, είναι πιθανή η σύγκρουση του αστεροειδή Apophis με τη Γη, πράγμα που μπορεί να επιφέρει περισσότερες καταστροφές από ό,τι η πτώση του μετεωρίτη του Τουνγκούσκα.
Την εκτίμηση αυτή κανει η  Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία (Ρος-κόσμος)  και ησχετική πλεροφορία περιέχεται στην έκθεση του αναπληρωτή επικεφαλής της Ρος-κόσμος κ. Βιτάλι Νταβίντοφ, που παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Μόσχα στο επιστημονικό συνέδριο του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας «Εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ασφάλειας».
Ο αστεροειδής Apophis καταγράφηκε το 2004 από το αμερικανικό εθνικό αστεροσκοπείο The Kitt Peak National Observatory στην Αριζόνα. Το ουράνιο σώμα εκτιμάται ‘οτι έχει διάμετρο  από 270 -350 μέτρα και οιν επιπτώσεις δεκάδες χιλάδες  φορές από μια βόμβα υδρογόνου!!!.
 Για να καταλάβετε και τους συμβολισμούς, »Απόφις» ήταν το ελληνικό όνομα μιας Αιγυπτιακής θεότητας που προσπαθούσε να καταστρέψει την Γη , καταστρέφοντας τον Ήλιο κατά την διάρκεια της Νύχτας. Και έτσι ονομάστηκε και ο Αστεροειδής!
Ενα επισημονικό Ιδρυμα  έκανε εκτιμήσεις για την πορεία του  αστεροειδή ως μέρος μελέτης για μια στρατηγική βιώσιμης εκτροπής του.
Εχει διατυπωθεί λοιπόν η άποψη ότι  η ζώνη κινδύνου είναι  η νότια Ρωσία, όλος ο βόρειος Ειρηνικός (σχετικά κοντά στις ακτές της Καλιφόρνια και Μεξοκο ), στη συνέχεια, ακριβώς ανάμεσα στην Νικαράγουα  και την Κόστα Ρικα, διέλευση βόρεια Κολομβίας και τη Βενεζουέλα, καταλήγει στο Ατλαντικό , λίγο πριν φτάσει την Αφρική.
Έτσι στις 13 Απριλίου 2029 ο Άποφις θα είναι ορατός από τη Γη με φαινόμενο μέγεθος 3,3 (όσο ένας μεσαίου μεγέθους αστέρας) από τη δυτική Ασία, την ανατολική Ευρώπη και τη βόρεια Αφρική.
Ο Άποφις θα διέλθει ανάμεσα από τη Γη και τη Σελήνη με μηδενική πιθανότητα σύγκρουσης είτε με τη Γη είτε με τη Σελήνη.
Μία τέτοια προσέγγιση ουράνιου σώματος του μεγέθους του αστεροειδούς αυτού αναμένεται να συμβαίνει κάθε 1300 περίπου χρόνια.Το 2029 ο Άποφις θα διέλθει σε πολύ μικρή απόσταση από τη Γη, όχι πιο κοντά από 18.300 μίλια από την επιφάνεια της. Η βαρυτική  έλξη της Γης αναμένεται να κάμψει την τροχιά του αστεροειδούς με αποτέλεσμα να επανέλθει σε κοντινή απόσταση με τη Γη στις 13 Απριλίου 2036 όπου η πιθανότητα σύγκρουσης με τη Γη υπολογιζόταν τον Ιανουάριο του 2006 σε 1 προς 5.880 ή 0,017%.
Η πιθανότητα αυτή έχει δείκτη επικινδυνότητας 1 στην κλίμακα του Τορίνο καθώς ο Άποφις αναμένεται να προσεγγίσει τη Γη σε απόσταση πολύ κοντινότερη από αυτή του 2029. Τον Οκτώβριο του 2009, με βάση νεότερες μετρήσεις, η πιθανότητα έπεσε σε περίπου 4 προς 1.000.000, ενώ στο μεσοδιάστημα υπολογιζόταν σε 1 προς 45.000Χρησιμοποιώντας  προσομοίωση σε υπολογιστή NEOSim , εκτιμάται ότι ο υποθετικός αντίκτυπος του Απόφις σε χώρες όπως η Κολομβία και η Βενεζουέλα, που βρίσκονται στη διαδρομή του κινδύνου, θα μπορούσε να έχει περισσότερα από 10 εκατομμύρια θύματα.
Η επίπτωση στον Ατλαντικό ή τον Ειρηνικό Ωκεανό θα ήταν ένα καταστροφικό τσουνάμι.Λέγεται ότι θα απελευθερώσει το ισοδύναμο  100.000 φορών της ενέργειας που απελευθερώθηκε στη Χιροσίμα και ότι είναι μια αρκετά μεγάλη έκρηξη! 
Όχι μόνο πιθανόν μια μεγάλη περιοχή να σβηστεί από το πρόσωπο της Γης, ​​αλλά η σκόνη  θα προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...