Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε

Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr
Web site: www.oebesna.gr

Αρ. αρχείου: Φ011/B/6 Πάτρα, 22/11/2019
Αρ. πρωτoκ: 469/2019
Προς:
Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος
Κο. Φαρμάκη Νεκτάριο 
Κοιν:
Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας,
Έρευνας και Καινοτομίας
Κο Ζαΐμη Φωκίωνα

Κύριε Περιφερειάρχη,

στα πλαίσια της συνάντησής μας παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις – μέλη της Ομοσπονδίας μας αλλά και οι ελλείψεις υποδομών στην περιοχή μας. Θέματα που χρονίζουν και κατά κοινή ομολογία αποτελούν τροχοπέδη και φρενάρουν την όποια ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης της Περιφέρειας μας.
Επιπλέον, διαπιστώσαμε την πρόθεση αλλά και τη θέλησή σας να βοηθήσετε μέσα από στοχευμένες δράσεις και κάνοντας χρήση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τα οποία λιμνάζουν και είναι ανεκμετάλλευτα, να αλλάξει το κλίμα και να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα.

Στη συνάντηση με εσάς και με τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη δεσμευτήκαμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες προτάσεις που να αποσκοπούν στην απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των κλάδων που εκπροσωπούμε. Σαν πρώτη πρόταση και έπονται κι άλλες, λοιπόν, της Ομοσπονδίας μας είναι να εξετάστε εάν είναι εφικτό και προβλέπεται η χρηματοδότηση αντικατάστασης των οχημάτων ΤΑΧΙ.

Κάτι τέτοιο θα ήταν απαραίτητο να γίνει, διότι ο στόλος των οχημάτων που τον απαρτίζουν είναι παμπάλαιος καθώς έχει πάρει παράταση αντικατάστασης τουλάχιστον δύο φορές και αυτό λόγω αδυναμίας των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ να τα αντικαταστήσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Εκτός αυτού, λόγω παλαιότητας, αυξάνεται και το κόστος συντήρησής τους και πολλές φορές καθίσταται αδύνατη, δεδομένου ότι οι επιπτώσεις της κρίσης δεν έχουν εκλείψει, αντιθέτως έχουν παγιωθεί.
Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση έχει αρνητικές επιπτώσεις όπως είναι φυσικό και στο περιβάλλον. Η ποιότητα ζωής ιδιαίτερα στις πόλεις επιβαρύνεται λόγω της παλαιότητάς τους αλλά και της παλαιάς τεχνολογίας και συμβάλλουν στην επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι η τελευταία παράταση για την αντικατάσταση των οχημάτων λήγει στις 31–03-2021, οπότε το 60% του στόλου των ΤΑΧΙ θα αντικατασταθεί υποχρεωτικά, κάτι που είναι αδύνατο να συμβεί εάν δεν υπάρξει κάποιας μορφής χρηματοδότησης, εξαιτίας της αδυναμίας των ιδιοκτητών λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης αλλά και της μείωσης του έργου που έχει απομείνει και λόγω υποκλοπής του από εξωκλαδικούς μεταφορείς.

Λαμβάνοντας υπόψη τα αναφερθέντα, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ένταξης του κλάδου του ΤΑΧΙ σε κάποιο από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα είτε αφορά σε αντικατάσταση είτε σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, σε αντίθεση με άλλους κλάδους που έχουν ενισχυθεί και επιδοτηθεί πολλάκις.
Η αντικατάσταση των οχημάτων, πέραν του γεγονότος ότι θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του ΤΑΧΙ και θα ενισχυθεί ο κλάδος, θα συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει βάση για να υποστηριχθεί το αίτημα για χρηματοδότηση και να έχει θετική έκβαση.

Ελπίζουμε στην κατανόησή σας και περιμένουμε να ορίσετε νέα συνάντηση, ούτως ώστε να σας παραθέσουμε στοιχεία για την τεκμηρίωση του θέματος. Επιπλέον, θα θέλαμε να συζητηθούν κι άλλες δραστηριότητες και δράσεις που επιφυλασσόμαστε να εξειδικεύσουμε, να τεκμηριώσουμε και να σας καταθέσουμε για την απορρόφηση κονδυλίων προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρηματιών αλλά και της περιοχής, που είναι και το ζητούμενο.

Με τιμή

Για την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.

                           -Ο-                          -Ο-
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ              ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ Δημήτρης ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...