Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Προχωράει το σχέδιο για ταξί χωρίς οδηγό στο Λονδίνο..!

Μεγαλόπνοα σχέδια έχουν οι βρετανικές εταιρείες Αddison Lee Group και Οxobotica, οι οποίες σχεδιάζουν να εφ
οδιάσουν το Λονδίνο με αυτόνομα ταξί χωρίς οδηγό μέχρι και το 2021. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα τoυ CNBC, η Αddison Lee, η οποία παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών με ταξί και μικρά λεωφορεία, καθώς και υπηρεσίες ταχυδρομείου στη βρετανική πρωτεύουσα, κάνει στρατηγική συμμαχία με την Οxbotica, η οποία δημιουργεί λογισμικό αυτόνομης οδήγησης. 
«Σχεδιάζουμε να συνεργαστούμε, ώστε να αναπτύξουμε το ανάλογο λογισμικό, να το εγκαταστήσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών χωρίς οδηγό», ανακοίνωσαν οι δύο συνεταίροι. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως θα καταρτίσουν από κοινού ψηφιακούς χάρτες, οι οποίοι θα καλύπτουν 250.000 μίλια εθνικών οδών εντός του Λονδίνου και πέριξ αυτού. «Οι χάρτες αυτοί θα έχουν καταγράψει τα πάντα, από το μικρότερο οδικό σήμα μέχρι τους σηματοδότες και τα σημαντικά αξιοθέατα», προσέθεσε η Addison Lee. Καθώς οι χάρτες θα έχουν όλα αυτά τα στοιχεία και όλες αυτές τις πληροφορίες, θα είναι ευκολότερη η προώθηση οχημάτων άνευ οδηγού στους δρόμους.
Τα επόμενα δέκα χρόνια το τοπίο των αστικών μετακινήσεων θα αλλάξει ριζικά και σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορούμε να το διανοηθούμε σήμερα.
Κατά τον Αντι Μπόλαντ, διευθύνοντα σύμβουλο της Addison Lee Group, «η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης είναι το κλειδί για να αντεπεξέλθουμε σε ζητήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τις μετακινήσεις εντός αστικών κέντρων». Επιπλέον, τόνισε ότι «με τη μέθοδο της ψηφιακής διασύνδεσης επιβατών με ιδιώτες οδηγούς μειώνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση, ελευθερώνονται χώροι στάθμευσης και βελτιώνεται η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα». 
Σε όλον τον κόσμο γίνονται πολλές απόπειρες στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης. Πριν από λίγες ημέρες, η RTA, αρμόδια αρχή ρύθμισης της κυκλοφορίας και των μεταφορών στο Ντουμπάι, παρουσίασε αυτό που θεωρείται το πρώτο ταξί χωρίς οδηγό στην περιοχή των χωρών του Περσικού Κόλπου. Προς τα τέλη της χρονιάς θα ξεκινήσει δοκιμαστική τρίμηνη περίοδος κατά την οποία το ταξί θα κυκλοφορεί ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές. Η RTA δήλωσε ότι με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης ευελπιστεί να υλοποιηθεί ο στόχος που έχει επισήμως θέσει η κυβέρνηση, δηλάδή να διεκπεραιώνεται έως το 2030 το 25% των μαζικών μετακινήσεων των ανθρώπων με αυτόνομα οχήματα. Η RTA εκτιμά, επίσης, ότι πιθανώς το 25% να μπορεί και να αυξηθεί.
Βέβαια, έχουν ανακύψει μείζονα θέματα σχετικά με την ασφάλεια των μετακινήσεων με τα εν λόγω αυτοκίνητα, αλλά και με το ρυθμιστικό πλαίσιο. Λόγου χάρη, τον Μάρτιο στην Αριζόνα των ΗΠΑ ένα από τα οχήματα χωρίς οδηγό, το οποίο είχε θέσει πειραματικά σε κυκλοφορία η Uber, προκάλεσε τον θάνατο μιας πεζής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...