Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τα αιτήματα των ιδιοκτητών οδηγών ταξί..!

Ξεκαθάρισε την θέση του σε ό,τι αφορά την παρέμβαση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Λέρο, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μπάρδος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη και τους ιδιοκτήτες οδηγούς ταξί που αντιδρούν στην τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, η οποία προβλέπει την απελευθέρωση των μισθώσεων των ιδιωτικών οχημάτων με οδηγό, στις τουριστικές περιοχές εκτός της Κρήτης και της Εύβοιας.
«Μεταβήκαμε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με βασικό θέμα τηνλειτουργία των ταξί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κατ’ επέκταση σε όλες τις νησιωτικές περιοχές. Με την τροπολογία, συμπληρώνονται οι διατάξεις του άρθρου 219Α του ν.4512/2018 σχετικά με την εκμίσθωση Επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) Αυτοκινήτων και συγκεκριμένα για τα νησιά εκτός Κρήτης και Εύβοιας, προβλέπεται ο περιορισμός στη μισή ώρα αντί για τρεις ώρες που ισχύει στην υπόλοιπη Ελλάδα, η ελάχιστη διάρκεια της σύμβασης ολικής εκμίσθωσης με οδηγό μέσω προκράτησης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων, που επιτρέπεται να συνάπτουν τα τουριστικά γραφεία, τα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων κ.λπ.
Στην συνάντηση ο κ. Σπίρτζξης ανέφερε ότι ήταν απαίτηση των Θεσμών και θεώρησε ότι αποτέλεσε ‘νίκη’ ακόμη και το τρίωρο αυτό για τα νησιά. Επιπλέον, στην συνάντηση τέθηκε η ελάχιστη τιμή κομίστρου, ένα αίτημα το οποίο θα διαμορφωθεί μετά από συνελεύσεις που θα γίνουν στους κατά τόπους συνδέσμους και προτείνεται σαν μέτρο προστασίας και ομοιογένειας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει τα αιτήματα και τις προσπάθειες των ιδιοκτητών οδηγών ταξί από την Ρόδο και τα άλλα νησιά. Θέλουμε να προωθηθούν και να δοθούν λύσεις» όπως είπε.Ο κ. Μπάρδος ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσουν εντατικοί έλεγχοι για το θέμα με τα μίνι βαν ώστε να παταχθεί το φαινόμενο της παρανομίας.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Λέρο

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Μεταφορών Δωδεκανήσου,αναφέρθηκε και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην Λέρο από την παράλειψη της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, για αναστολή της απόφασης απαλλαγής. Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της υπόθεσης, είπε:
«Το 2011 και 2012 είχε βγει μια κινητή μονάδα της ΠΝΑΙ που επισκέφθηκε τα νησιά της περιοχής. Τα δελτία που είχαν εκδοθεί ήταν διάρκειας δύο ετών –συνεπώς το 2013 έληξαν. Από εκεί και πέρα, επειδή η κινητή μονάδα ήταν παροπλισμένη δεν έκανε επισκέψεις στα νησιά με αποτέλεσμα να λήξουν τα δελτία πιστοποίησης ελέγχου ΚΤΕΟ. Μετά από πολλές εκκλήσεις των νησιωτών και με προσπάθειες της ΠΝΑΙ καταφέραμε να βγει μια ιδιωτική κινητή μονάδακαι να επισκεφθεί την Λέρο και την Κάρπαθο. Εκεί βεβαιώθηκαν πρόστιμα. Ύστερα από έρευνα διαπιστώσαμε ότι η τότε περιφερειακή αρχή είχε παραλείψει να στείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση απαλλαγής των προστίμων για τους νησιώτες. Συνεπώς, κλήθηκα να αντιμετωπίσω ένα θέμα το οποίο δεν δημιούργησα εγώ. Οφειλόταν σε παράλειψη της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Το θέμα το έφερα στην συνάντηση με τον κ. Σπίρτζη και ύστερα από την κατάθεση εγγράφων που έκανα, βρήκαμε την λύση. Τελικά με την συνεργασία του Υπουργείου και του Επάρχου Καλύμνου κ. Γιάννη Θεμέλαρου, βρέθηκε λύση».
Όπως υπογράμμισε, τα αυτοκίνητα θα περνούν από ελέγχους ΚΤΕΟ χωρίς να φοβούνται οι ιδιοκτήτες την επιβολή προστίμων, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα εφεξής. «Σε μια περίοδο που τα νησιά μας περνούν κρίση πρέπει να συνεργαζόμαστε όλοι για να κάνουμε την ζωή των νησιωτών μας πιο εύκολη και να έχουν ίσες ευκαιρίες. Είναι πολιτική εντολή του περιφερειάρχη Γ. Χατζημάρκου για ισονομία σε όλα τα νησιά. Έπρεπε να αποκατασταθεί η αδικία» όπως είπε. Η κινητή μονάδα θα μεταβεί στην Κάρπαθο και σε όσους επιβλήθηκαν πρόστιμα, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...