Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σύρραξη μεταξύ οδηγών Uber και ταξί, συλλήψεις από την Ρουμανική αστυνομία..!

Οι εντάσεις ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και uber στην Ρουμανία έχουν αυξηθεί υπερβολικά τις τελευταίες εβδομάδ
ες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν σημειωθεί ακόμα και βιαιοπραγίες. 
Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Τιμισοάρα, ξέσπασαν επεισόδια στο χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου, όταν πέντε οδηγοί της Uber επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον ενός οδηγού ταξί, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια τους συναδέλφους του και έτσι ξεκίνησαν οι συρράξεις. Οι οδηγοί ταξί έπιασαν τους τρεις από τους οδηγούς της uber και κυνήγησαν τους άλλους δύο στην πόλη. 
Η καταδίωξη είχε "αίσιο" τέλος και μόλις τους εντόπισαν, ξεκίνησαν εκ νέου οι ταραχές με την αστυνομία να επεμβαίνει αφού είχε ειδοποιηθεί για το συμβάν, συλλαμβάνοντας τους εμπλεκόμενους οδηγούς. Σε 45 από αυτούς υποβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα, ενώ 15 παρέμειναν για περαιτέρω διαδικασίες, με τις κατηγορίες να περιλαμβάνουν διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και επίθεση και σωματικές βλάβες.
Μετά από τα επεισόδια, πολλοί οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν εναντίον της uber, λέγοντας πως τόσο η uber όσο και άλλες εταιρείες δεν κόβουν αποδείξεις και δεν υπόκεινται στην φορολογία και τις κρατήσεις που υπόκεινται οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί, με συνέπεια να είναι παράνομοι. 
Η δήμαρχος της Τιμισοάρα, τοποθετήθηκε για τα γεγονότα λέγοντας πως είναι καταδικαστέα, ενώ τόνισε πως καμία από τις δύο πλευρές δεν παραβιάζει το νόμο. Αντίθετα με το Βουκουρέστι, το οποίο έχει εκδώσει απόφαση με την οποία μόνο οι έχοντες άδεια μεταφοράς, εξουσιοδοτημένοι φορείς, θα είναι σε θέση να ασκούν δραστηριότητες μεταφοράς, στην Τιμισοάρα η δράση της uber είναι καθόλα νόμιμη. 
Δεν υπήρχαν όμως μόνο στην Τιμισοάρα επεισόδια, αλλά ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο Βουκουρέστι πριν από μια εβδομάδα, όταν τρεις οδηγοί της uber, επιτέθηκαν εναντίον ενός οδηγού ταξί μπροστά σε ένα κέντρο διασκεδάσεως. Η συνομοσπονδία οδηγών ταξί του Βουκουρεστίου εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός, ενώη Uber αν και αρχικά αρνήθηκε πως οι εμπλεκόμενοι οδηγοί ήταν δικοί της, στην συνέχεια ανασκεύασε, αποδεχόμενη πως τα δύο από τα τρία αυτοκίνητα ανήκουν στον στόλο της. 

ΠΗΓΗ: https://emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...