Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Μετά την Uber, οι ταξιτζήδες της Ρουμανίας τα έβαλαν και με τις εφαρμογές TAXI..!

Οι οδηγοί ταξί και οι ενώσεις τους που δραστηριοποιούνται στο Βουκουρέστι, οι οποίοι εδώ και μήνες παραπονιούνται
και κινούνται με κάθε τρόπο εναντίον της Uber και τον "αθέμιτο ανταγωνισμό που έχει φέρει στην αγορά", τώρα έχουν στρέψει τα πυρά τους και προς τις εφαρμογές για κινητά που κινούνται στο χώρο των ταξί. 

Η Συνομοσπονδία Αδειούχων Μεταφορέων της Ρουμανίας, ο κεντρικός σύλλογος που κινεί όλες τις "επιθέσεις'' ενάντια στην Uber και την Taxify, έχει σκοπό να συνεχίσει την οργάνωση του αγώνα μέχρι η ''πειρατεία'', όπως τη χαρακτηρίζει, να εξαφανιστεί από τους δρόμους των Ρουμανικών πόλεων και φυσικά από την δουλειά των μελών του. 

Σύμφωνα με την συνομοσπονδία, οι εφαρμογές χρεώνουν περίπου 20 ευρώ το μήνα, τον καθένα από τους περίπου 40.000 συνεργαζόμενους οδηγούς ταξί στο Βουκουρέστι και άλλες μεγάλες πόλεις, έχοντας έσοδα περίπου 800.000 ευρώ, αλλά χωρίς να έχουν καθόλου λειτουργικά κόστη, αντίθετα με τις εταιρείες ταξί. Αντίθετα οι εταιρείες, πληρώνουν περίπου 8.500 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως αν έχουν δουλειά ή όχι, πληρώνουν γραφεία, ενοίκια, προσωπικό και φόρους.

Η Συνομοσπονδία επίσης αναφέρει πως περίπου 20.000 οδηγοί δουλεύουν σε εταιρείες ταξί και διακινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, εξαιτίας του ανταγωνισμού από αυτές τις πλατφόρμες. Ακολουθώντας την απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την Uber, η συνομοσπονδία σε ανακοίνωση της, δήλωσε πως δε έχει καμία αντίρρηση να δουλεύουν οι πλατφόρμες, φτάνει να γίνουν επίσημοι μεταφορείς και να έχουν τα ίδια κόστη με την υπόλοιπη αγορά.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε σε συνέχεια της απόφασης της δημοτικής αρχής του Βουκουρεστίου, πως μόνο οι έχοντας άδεια μεταφοράς εξουσιοδοτημένοι φορείς, θα είναι σε θέση να ασκούν δραστηριότητες μεταφοράς με ταξί στην Ρουμανική πρωτεύουσα. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται πια στους οδηγούς ταξί να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να κλείνουν ραντεβού με πελάτες. Όλες οι αιτήσεις για μεταφορά, θα περνάνε από εδώ και πέρα μέσα από τις εταιρείες και όχι από τους οδηγούς.

ΠΗΓΗ: https://emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...