Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πάτρα: «Βουλιάζουν» τα ταξί, γεμάτες οι «πιάτσες» - Ο κλάδος νεκρώνει..!

Γεμάτες είναι οι «πιάτσες» των ταξί στην Πάτρα, με τους επαγγελματίες να κάθονται και να περιμένουν να κ
άνουν μία κούρσα, ελπίζοντας ότι θα βγάλουν τα έξοδα της μέρας, ώστε να μην μπουν μέσα.
Αυτή είναι πλέον η μεγάλη τους αγωνία, χωρίς πάντα να τα καταφέρνουν.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο ιδιοκτητών ταξί, Παναγιώτη Σκέντζο, υπάρχουν και αρκετοί επαγγελματίες που ξέροντας ότι οι περισσότερες μέρες του μήνα είναι «νεκρές», προτιμούν να μην βγάζουν το όχημα τους στους δρόμους, γνωρίζοντας ότι θα μπουν μέσα παρά θα βάλουν χρήματα στο ταμείο.
Το ταξί βγαίνει, μόνο τις μέρες εκείνες που ξέρουν ότι θα υπάρχει κάποια κίνηση. «Η κατάσταση έχει γίνει ακόμα χειρότερη για τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί, με αρκετούς να ψάχνονται πλέον για να αλλάξουν επάγγελμα»τονίζει ο Παναγιώτης Σκέντζος.
«Το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία και πολλοί δεν είναι σε θέση να βγάλουν ούτε καν τα έξοδα της μέρας. Η κατάσταση που υπάρχει στην οικονομία και γενικότερα στην κοινωνία δεν μας αφήνει να έχουμε ελπίδες για το αύριο. Έτσι, όπως είναι τα πράγματα σήμερα δεν υπάρχει για τον κλάδο των ταξί φως στο τούνελ».
Πέρα από την αναδουλειά που υπάρχει είναι και ορισμένοι αντικειμενικοί παράγοντες που αφορούν το επάγγελμα των οδηγών ταξί, όπως η φορολογία, η τιμή του πετρελαίου, η αύξηση των ασφαλίστρων, οι βλάβες που βγάζει ένα αυτοκίνητο, που δυσκολεύουν ακόμα τα πράγματα για αυτούς.
Και να σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένα επάγγελμα που πριν από την κρίση, ήταν σίγουρο και ασφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...