Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Σωκράτης Κορδάς..!

Έφυγε το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου σε ηλικία 86 ετών, ο Σωκράτης Κορδάς, συ
νεπεία προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τελευταία. Η είδηση σκόρπισε τη θλίψη στην τοπική κοινωνία της Θέας Πατρών, όπου ο εκλιπών υπήρξε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός.
Ο Σωκράτης Κορδάς, αυτοκινητιστής ταξί εν ζωή, ευτύχησε να μοιραστεί τη ζωή του για 50 χρόνια, με τη Διαμάντω Κορδά, το γένος Γκολφινοπούλου, με την οποία απέκτησαν τρεις γιούς και μια κόρη: Τον Επίκουρο καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Κώστα, το στέλεχος τηλεπικοινωνιών Μιχάλη, τον πολιτικό μηχανικό Βασίλη και την εκπαιδευτικό Βασιλική. Επίσης, είχε τη χαρά να δει πέντε εγγόνια.
Άνθρωπος άοκνος, δραστήριος και αυτοδημιούργητος αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, σε νεαρή ηλικία, βρέθηκε μετανάστης στον Καναδά την δεκαετία του 1960. Γρήγορα και παρά το γεγονός ότι δεν γνώριζε τη γλώσσα και τις συνήθειες του λαού, κατάφερε να διακριθεί στον επαγγελματικό στίβο και να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.
Στον Καναδά, το 1967 παντρεύτηκε και τη σύζυγο του Διαμάντω. Ωστόσο, η αγάπη του προς την Ελλάδα και ο νόστος της πατρίδας, τον οδήγησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1970 να επιστρέψει στα πατρώα εδάφη, ώστε να παιδιά του - ήδη είχε αποκτήσει  δυο γιούς- να λάβουν ελληνική εκπαίδευση.
Μια απόφαση για την οποία ποτέ δεν μετάνιωσε καθώς όλα του τα παιδιά, σπούδασαν σε ελληνικά πανεπιστήμια και διακρίθηκαν στον επαγγελματικό τομέα.
Μετά την επιστροφή του στην Πάτρα, απόκτησε δικό του ταξί και έγινε αυτοκινητιστής, επάγγελμα από το οποίο και συνταξιοδοτήθηκε.
Η κηδεία του θα γίνει στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου, από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Θέας Πατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...