Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΣΥΡΟΣ: Χωροθέτηση πιάτσας ταξί: Πολλές εντάσεις-μηδέν αποτέλεσμα..!

Ένα από τα καυτά ζητήματα της τελευταίας διετίας, η χωροθέτηση της νέας πιάτσας των ταξί, μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην
χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης.

Μετά από πέντε και πλέον ώρες συζήτησης, με πολλές εντάσεις και διαπληκτισμούς, το αποτέλεσμα που βγήκε είναι μηδενικό, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε τις προτεινόμενες θέσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, αλλά και του σωματείου των ταξί.


Το μόνο στοιχείο που βγήκε πιο ισχυρό από την χθεσινή συνεδρίαση είναι το χάσμα και η διάσταση απόψεων που υπάρχει ανάμεσα στην Δημοτικό Αρχή και τον κλάδο των ταξί.


Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από την τελευταία σύσκεψη που είχε γίνει πριν από περίπου δύο εβδομάδες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του κ. Λεονταρίτη, ο οποίος θα είναι και αυτός που θα λάβει τελικά την απόφαση χωροθέτησης της πιάτσας, αφού και απόφαση να είχε πάρει χθες το Δημοτικό Συμβούλιο θα είχε γνωμοδοτικό χαρακτήρα.


Στη συζήτηση πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Σύρου «Ο Άγιος Χριστόφορος», ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων, ο Λιμενάρχης Σύρου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ιστορικού Κέντρου «Ο Ερμής».


Απόσυρση του θέματος και προσωρινή παραμονή της πιάτσας στην πλατεία Μιαούλη ζήτησε η μείζονα μειοψηφία


Από την συζήτηση του θέματος απείχε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, η οποία με επιστολή της στο προεδρείο ζήτηση την απόσυρση του θέματος, θεωρώντας ότι δεν είναι ώριμο για να συζητηθεί.


Αυτό που πρότεινε ήταν για το φετινό καλοκαίρι η πιάτσα να παραμείνει στη σημερινή της θέση στην πλατεία Μιαούλη, με την ανοχή της αστυνομίας, όπως άλλωστε γίνεται εδώ και περίπου 18 μήνες. Παράλληλα, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να αρχίσουν άμεσα η διαδικασίες αδειοδότησης για την χωροθέτηση της πιάτσας στην παραλία, απέναντι από την Eurobank, στην πλευρά της θάλασσας, όπως ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί.


Κόντρα Λεονταρίτη-Δημοτικής Αρχής


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, πολλές ήταν οι στιγμές που η ένταση χτύπησε… κόκκινο, ιδιαίτερα ανάμεσα σε εκπροσώπους των ταξί και στελέχη της Δημοτικής Αρχής.


Επιπλέον, έντονη ήταν και η κόντρα ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και την Δημοτική Αρχή, με τον πρώτο να την κατηγορεί ότι προσπαθεί να τον κάνει μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης αυτού.


Ο κ. Λεονταρίτης ζήτηση από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει μία απόφαση που θα του λύσει τα χέρια και θα εξυπηρετεί τον κλάδο των ταξί, αφήνοντας αιχμές πως με η συμπεριφορά ορισμένων κάνει τους ιδιοκτήτες ταξί να αισθάνονται «ξένο σώμα» σε αυτή την πόλη.


«Όχι» σε όλες τις προτεινόμενες θέσεις αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο


Η πρόταση του κ. Λεονταρίτη ήταν να μεταφερθεί προσωρινά η πιάτσα των ταξί στη θέση που επιθυμούν (απέναντι από Eurobank στην πλευρά της θάλασσας), πρόταση όμως που απορρίφθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού δεν υπάρχουν οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές και στην παρούσα φάση δεν υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης στο έργο της ανάπλασης.


Οι άλλες δύο προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι είναι αυτές που προέκυψαν από την σύσκεψη στην Περιφέρεια, δηλαδή η πιάτσα στην αρχή της Σταματίου Πρωίου και η πιάτσα στην άλλη πλευρά της πλατείας (οδός Κ. Καραμανλή).


Τελικά, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν περιελάμβανε γνωμοδότηση για κάποια προτεινόμενη θέση, αλλά έκανε κατά πλειοψηφία δεκτή την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία απορρίπτονται όλες οι προτεινόμενες θέσεις.


Πλέον, η «καυτή πατάτα» περνά και πάλι στα χέρια του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ο οποίος ούτως η άλλως θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε την τελική απόφαση, αλλά πλέον καλείται να το κάνει χωρίς γνωμοδότηση από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.


ΠΗΓΗ: https://cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...