Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Νομοσχέδιο «στήνει» μπλόκο στην είσοδο της Uber στην Ελλάδα..!

Νομοθετική πρωτοβουλία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Μεταφορών με το οποίο θα αντιμετωπίζεται το πρόβλημα μ
ε τις διαδικτυακές μεταφορικές εταιρείες, τύπου «UBER», που παρέχουν μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, αλλά δεν φορολογούνται στη χώρα μας και χρησιμοποιούν ιδιωτικά και όχι Δημόσιας Χρήσης Αυτοκίνητα προανηγγειλε, μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» ο υφυπουργός Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης

Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε στις εταιρείες αυτές οι οποίες, όπως είπε, ισχυρίζονται ότι έχουν δικαίωμα να παρέχουν μεταφορικό έργο, χωρίς να εδρεύουν στην Ελλάδα και χωρίς να έχουν ουσιαστική σχέση με τον τόπο στον οποίο παρέχεται το έργο αυτό.   Όπως είπε ο υφυπουργός Μεταφορών, η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική επειδή ο κλάδος των μεταφορών είναι αναπτυξιακός, για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση εκπονεί άμεσα νομοθετικά πονήματα, και στον κλάδο των logistics αλλά και στον κλάδο των αυτοκινήτων δημόσιας χρήσης. 


Η πρωτοβουλία θα ξεκινήσει από τα ταξί, καθώς υπάρχει επιδίωξη να προστατευθεί η πλέον αυτή την ευαίσθητη κατηγορία δημόσιας μεταφοράς και με ιδιαίτερο κοινωνικό πρόσημο από την κλοπή Εθνικού ακαθάριστου προϊόντος και την κλοπή που γίνεται σε αυτόν τον κλάδο από πολυεθνικές εταιρείες που δεν έχουν καν άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και θα εκδοθεί και θα ψηφιστεί, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...