Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Ξενοδοχείο από νεοϋρκέζικα ταξί..!



Οι τιμές των ξενοδοχείων της Νέας Υόρκης φέρνουν σε απελπισία τους περισσότερους επισκέπτες. Η
εναλλακτική; Κίτρινα ταξί, εκτός κυκλοφορίας, μετατράπηκαν σε δωμάτια και προσφέρουν στους τουρίστες μια μοναδική εμπειρία.

ΠΗΓΗ: Το χαρακτηριστικό κίτρινο ταξί είναι εδώ και χρόνια σύμβολο της Νέας Υόρκης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό ακριβώς ήταν το μοντέλο του αμερικανού επιχειρηματία Τζόναθαν Πόλεϊ.



Σύμφωνα με την Deutsche Welle, τον Μάιο του 2016 αγόρασε για 2.600 δολάρια ένα «Yellow Cab» που είχε αποσυρθεί από την κυκλοφορία και το μετέτρεψε σε ένα, ομολογουμένως πολύ στενό, δωμάτιο ξενοδοχείου. «Φυσικά και δεν είναι το ξενοδοχείο "Τέσσερεις Εποχές", αλλά ακριβώς για αυτό είναι τόσο δημοφιλές. Η διανυκτέρευση εδώ μένει αξέχαστη στους τουρίστες», λέει ο επιχειρηματίας. 
Για τα οικονομικά δεδομένα στη Νέα Υόρκη μια νύχτα στο ταξί για μόλις 35 δολάρια είναι πολύ φθηνή, ενώ 46 δολάρια κοστίζει η διανυκτέρευση το Σαββατοκύριακο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την κράτησή τους μέσω διαδικτύου. Ας σημειωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες την αμερικανική οικονομική μητρόπολη επισκέπτονται κάθε χρόνο σχεδόν 60 εκ. επισκέπτες, παρά τα πανάκριβα ξενοδοχεία που κοστίζουν κατά μέσο όρο περίπου 370 ευρώ τη νύχτα. 
Το μειονέκτημα της διανυκτέρευσης στο ταξί είναι ωστόσο ότι δεν διαθέτει τουαλέτα, νιπτήρα ή ντους. Ο Τζόναθαν Πόλεϊ δίνει στους επισκέπτες ένα κατάλογο με κοντινές δημόσιες τουαλέτες ή συμβεβλημένα γυμναστήρια, καθώς και προτάσεις για τον ανεφοδιασμό κινητών ή υπολογιστών. Ένας από τους επισκέπτες που διανυκτέρευσε σε ταξί είναι ο Ντέιβ, ο οποίος γράφει σχετικά: «Η γυναίκα μου ανησύχησε γιατί δεν υπήρχε τουαλέτα, όμως ο Τζόναθαν μάς υπέδειξε καφέ στη γειτονιά με wifi και τουαλέτες. Παρ' όλα αυτά ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες. Θα ξαναπάμε»!

Μοναδική θέα στους ουρανοξύστες


300 τουρίστες φιλοξένησαν μέχρι σήμερα τα ταξί του Τζόναθαν Πόλεϊ. Ενδιαφέρον έχει ότι η πλειονότητα προέρχεται από τη Γερμανία. Και εκείνος τους ανταποδίδει την προτίμηση με ένα δωράκι. Σε κάθε τουρίστα χαρίζει ένα CD με τραγούδια του Ντέιβιντ Χάσελχοφ, («Ιππότης της ασφάλτου») και γερμανικά λουκάνικα. Η μοναδική θέα από το ύψωμα της συνοικίας Κουίνς, όπου έχουν τοποθετηθεί τα ταξί, είναι ούτως ή άλλως δωρεάν για όλους τους πελάτες.
Δεν είναι ωστόσο όλοι ευχαριστημένοι από το πρωτότυπο ξενοδοχείο. Μια γερμανίδα επισκέπτρια γράφει για παράδειγμα στο διαδίκτυο: «Τα ταξί δεν είναι όπως στις φωτογραφίες, είναι σε μέτρια κατάσταση. Επιπλέον η περιοχή έχει πολύ θόρυβο, μιας και δίπλα υπάρχει χώρος στάθμευσης φορτηγών. Ήταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά δεν θα ξαναπηγαίναμε».
Ο Τζόναθαν Πόλεϊ, ο οποίος έχει σπουδάσει Διοίκηση Ξενοδοχείων λέει ότι η ιδέα του δεν αποδίδει παρά ελάχιστα κέρδη. Αυτό που ωστόσο απολαμβάνει είναι ότι γνωρίζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο και έχει κάνει φίλους από πολλές χώρες. Για να μπορέσει να ζήσει εργάζεται παράλληλα ως ηθοποιός και κωμικός. «Αγαπώ την περιπέτεια όταν κάνω κάτι διαφορετικό. Η Νέα Υόρκη δεν βάζει όρια στη δημιουργικότητα», λέει γελώντας ο αμερικανός επιχειρηματίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...