Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

220 επιπλέον δωρεάν θέσεις στάθμευσης στο Ρέθυμνο..!

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην περιοχή των δικαστ
ηρίων

«Ανάσα» στο ζήτημα των θέσεων στάθμευσης δίνει η ολοκλήρωση του έργου στην περιοχή των δικαστηρίων με τη διαμόρφωση τεσσάρων τμημάτων που πρόσθεσαν συνολικά 220 θέσεις στη δυναμική της πόλης, αναβαθμίζοντας αισθητικά και κυρίως λειτουργικά την περιοχή και ενισχύοντας τη δυνατότητα για ελεύθερη στάθμευση οχημάτων στη δυτική πλευρά της πόλης.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου με στόχο την εξασφάλιση δωρεάν θέσεων στάθμευσης και τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής, διαμόρφωσε αρχικά 50 θέσεις στάθμευσης την περυσινή χρονιά στην περιοχή της Σοχώρας, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες ολοκληρώθηκε και η διαμόρφωση θέσεων στα τέσσερα τμήματα, από την περιοχή του ΚΤΕΛ έως τα Δικαστήρια δίνοντας επιπλέον 170 θέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη διαμόρφωση τεσσάρων τμημάτων στον χώρο δίπλα ακριβώς από το ΚΤΕΛ, στον χώρο μπροστά από το κτήριο των βαρέων αθλημάτων, στο σημείο δίπλα από το κτήριο του «Ηρακλή», καθώς και το τμήμα πίσω και νότια του δικαστικού μεγάρου, όπου δεν υπήρχαν φυτεύσεις. Τη χρηματοδότηση του έργου ανέλαβε ο δήμος Ρεθύμνου, ενώ ο προϋπολογισμός ήταν συνολικά 240 χιλιάδες ευρώ.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρεθύμνου κ. Μίνως Αλεφαντινός μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση στο πλαίσιο της συνεργασίας της υπηρεσίας με το ΚΤΕΛ τέθηκε το ζήτημα της χωροθέτησης των ταξί στο σημείο του Περιφερειακού μπροστά από το ΚΤΕΛ, διαδικασία που προχώρησε με τη διαμόρφωση χώρου και των προϋποθέσεων για τη στάθμευση ταξί έξω από το ΚΤΕΛ. Έτσι, πλέον, όπως τόνισε ο κ. Αλφαντινός, αναβαθμίστηκε και έγινε λειτουργικός και ο εν λόγω χώρος.

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στο μεταξύ ο κ. Αλεφαντινός επεσήμανε πως από την πλευρά της υπηρεσίας έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες στον χώρο, με διαγράμμιση, στην περιοχή που προβλέπεται στο εξής η λειτουργία της λαϊκής αγοράς. «Από πλευράς της υπηρεσίας ο χώρος είναι έτοιμος σύμφωνα με όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Σε ό,τι αφορά τον χρόνο της μεταφοράς αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο σύντομα θα ολοκληρωθούν και από τους ίδιους οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη νόμιμη εγκατάστασή τους στο σημείο» ανέφερε ο κ. Αλεφαντινός.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση της λαϊκής αγοράς, υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αφού καταργήθηκε η χρήση της αναπλασμένης πλατείας δίπλα στο γήπεδο της Σοχώρας. Στο εξής, θα χρησιμοποιείται τμήμα στο παλιό παρκάκι που έχουν διαμορφωθεί θέσεις στάθμευσης, όπου θα τοποθετηθούν οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράς. 

Οι έμποροι θα τοποθετηθούν στο τμήμα μπροστά στο κτήριο βαρέων αθλημάτων.

Από το ερχόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, δρομολογείται η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην περιοχή, ωστόσο όπως τόνισε ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκής αγοράς Ρεθύμνου κ. Νίκος Σταυρακάκης, αν και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη απομένει ακόμη μια βασική εκκρεμότητα που οι παραγωγοί ζητούν να επιλυθεί. 

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να έχουμε υποδομές WC στο σημείο ή να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Σοχώρας. Βρισκόμαστε στο σημείο από τα ξημερώματα έως το μεσημέρι και έτσι δεν είναι δυνατό να μην έχουμε στη διάθεσή μας αυτές τις εγκαταστάσεις. Είναι μια βασική εκκρεμότητα και είμαστε σε διαδικασία επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία προκειμένου να βρούμε λύση. 

Οι διαδικασίες για τη λειτουργία της λαϊκής αγοράς στα δικαστήρια είναι σε εξέλιξη και απομένει ακόμη να δοθούν τα τελικά στοιχεία για την κλήρωση των θέσεων. Εκτιμούμε πως το επόμενο Σάββατο η λαϊκή αγορά θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στην περιοχή» ανέφερε ο κ. Σταυρακάκης.

ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...